Лорер: ИТН искат да хвърлят парламента на боклука

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:36 / 09.06.2022
566
Без парламента, който "Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на боклука,  ние не можем да направим реформите, коментира в предаването "Тази сутрин“ министърът на иновациите Даниел Лорер

По думите му ИТН отказват да поемат отговорност за пореден път. "Видяхме го миналото лято виждаме го отново – като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу“, заяви Даниел Лорер.

"Ние преминахме през огромни кризи – при COVID те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация - не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна - те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е причината те да хвърлят България в хаос. Аз наистина недоумявам какво седи зад това", каза Лорер.

"Българският парламент решава българския бюджет, когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясно, това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и плана за възстановяване и устойчивост“, посочи Даниел Лорер

"При ИТН наблюдаваме сценаристка динамика от самото начало, и ако в началото ние давахме кредит на доверие, че това е техният стил, те така са свикнали да работят и ние можем да вървим напред, защото България има нужда от мнозинство, което да я тласка напред, а не да я дърпа назад, с времето се оказа че, ИТН не желаят да работят по този начин", каза той.

"Важното за българския избирател в момента е да разбере, че цялата формация на Слави Трифонов – ИТН, не работи за интересите на България. В момента тези хора умишлено спират работата на българското правителство заради парите на пътищата - да хвърлиш държавата в хаос заради това е немислимо“, отбеляза още министърът на иновациите.

Виж коментарите (3)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).