Лъчезар Борисов: България е в топ 3 по финансова стабилност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:44 / 28.07.2020
816
В България за първи път се случва безпрецедентна криза. Трябва да намерим начин да отговорим на очакванията на обществото. Имам 18 години опит. Доколкото съм информиран Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са ме предложили за поста. Това каза по БТВ новият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Преди да бъда номиниран, не съм имал разговор с премиера. Участвах в заседанията, където разработихме мерки. Кризата изисква бързи мерки. Средствата трябва да стигнат бързо до хората. Сто човека ще работят извънредно и този труд ще бъде платен. Подадените заявления са 27 000 за допълнителни средства. Тези 1 млрд. ще станат 4 млрд.

Искаме да автоматизираме системата, за да няма субективизъм. Част от парите са по оперативни програми.  България е в топ 3 по финансова стабилност. Ние можем да инжектираме средства в икономиката.  1,8 млрд. е голям пакет от мерки. Една част са кредити.  От 18 години аз съм работил с 13 министри. Ще се постарая мерките да имат скорост. Не познавам Делян Пеевски. Христо Иванов, като стане министър, обещавам да не му лепя плакати.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).