Лъхаща на алкохол шофьорка псува и дра с ноктите си полицаи в Пловдив, рита брутално патрулката

Автор: Георги Кирилов
Коментари (9)
16:24 / 13.03.2022
920
За брутална случка, при която пияна шофьорка псува каруцарски и дере с ноктите си полицаи в центъра на Пловдив, научи Burgas24.bg. Историята стигна до Районния съд в града под тепетата и именно по този начин става обществено достояние.

Ето фактите според прокуратурата:

Подсъдима по делото е Т.З.С. от Пловдив, обвинена за престъпление по чл.325, ал.2 вр. ал.1 от НК  за това, че на 25.10.2020 г. е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители и изразяващо се в ритане и бутане на полицейските служители на публично място пред множество граждани и нанасяне на удари с крак на служебен полицейски автомобил.

Патрулиращите полицаи забелязали неправилно паркиран автомобил на бул.“Васил Априлов“, спрели до него, установили, че вътре няма хора и започнали да пишат фиш за неправилно паркиране. В този момент до автомобила се приближила подсъдимата, която им се развикала с висок тон. Преди да приключи проверката на самоличността й от полицаите, които забелязали, че подсъдимата миришела на алкохол, същата, без да изчака да й бъде върната личната карта, се отдалечила в посока ул.“Гладстон“.

Полицаите потеглили със служебния автомобил, настигнали я, подали й личната карта и й казали да не управлява МПС, тъй като е в нетрезво състояние. Това провокирало подсъдимата, която хвърлила личната си карта, нанесла няколко ритника на полицейския автомобил, като ругаела непрестанно на висок тон, обиждала полицаите и им се заканвала.

Двамата полицаи излезли от полицейския автомобил, при което подс.Т.З.С им се нахвърлила, започнала да ги блъска, да ги дере с ноктите си и да нанася удари с крак към тях. След поставените й белезници, същата не се успокоила, ритала с крака седалките  и вратите на автомобила, като, използвайки това, че полицаите разговаряли с колеги, успяла да излезе от автомобила и тръгнала да бяга с белезниците. След задържането й и качването в автомобила, когато била отведена в сградата на РУ, подсъдимата продължавала да се държи агресивно и да сипе обиди и ругатни.

С поведението си подсъдимата е причинила лека телесна повреда, изразяваща се в контузии на гръдния кош и корема и драскотини по пръстите на дясната ръка, причинило болка и страдание, без разстройство на здравето на длъжностно лице – мл. автоконтрольор при изпълнение на службата му, за което е й е повдигнато и  второ обвинение за престъпление по чл.131, а.1, т.1, вр. чл.130,ал.2 от НК. Делото е насрочено в разпоредително заседание утре от 14.30 часа в зала 1.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).