МОСВ: Възможни са повишения на речните нива

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:50 / 04.06.2016
902
Възможни са краткотрайни повишения на речните нива. За това предупреждават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), предаде БГНЕС.

Прогнозата на НИМХ-БАН е, че в следобедните часове и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Количествата между 5 и 15 л/кв.м, в отделни райони и над 20 - 25 л/кв.м. Ще има условия и за градушки.

През следващите 2 дни в резултат на прогнозирани валежи са възможни краткотрайни повишения на водните нива в целия Дунавски басейн. По-значителни са възможни днес в горните течения на реките Огоста, Вит, Осъм и Янтра, както и в средното и долното течение на река Искър.

Днес ще има незначителни повишения на водните нива на реките във водосборите на реките Владайска, Батулийска, Искрецка, Малък Искър, както и повишение на водното ниво в средното и долното течение на основната река Искър. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Днес и утре са възможни краткотрайни повишения във водосборите на реките Росица, Янтра над Габрово. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

В резултат на валежи са възможни краткотрайни повишения на речните нива днес и в Черноморския басейн. По-съществени повишения са възможни при южночерноморските реки: Камчия - долно течение, Ропотамо, Дяволска, Караагач, Лисово дере, Велека.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).