МРРБ опроверга Гроздан Караджов: Обвини го в разпространение на лъжи

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
22:36 / 15.07.2023
569
Министерството на регионалното развитие и благоустройството излезе с позиция след направени коментари от страна на Гроздан Караджов по отношение на това, че се Гроздан Караджов по отношение на това, че се подготвят тристранни споразумения, които ще оскъпят инхаус порцедурите по АМ" target="_blank" rel="noopener">подготвят тристранни споразумения, които ще оскъпят инхаус процедурите по АМ "Хемус" с близо 2 млрд. лева.

"Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ народен представител Гроздан Караджов разпространява откровени лъжи за възможните решения за доизграждането на автомагистрала "Хемус". В студиото на БНТ на 15 юли 2023 г. той изрази твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите.

За настоящото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е новина, че има тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на АМ "Хемус" и това ще оскъпи строителните дейности с 2 млрд. лв", заявяват от министерството.

МРРБ са категорични, че Караджов трябва да представи информацията за такива споразумения, ако разполага с такава.

"Ако Гроздан Караджов разполага с такива тристранни споразумения, го призоваваме да ги предостави на отговорните институции.

Категорично заявяваме, че настоящото ръководство на МРРБ не е работило по такива споразумения, не е разпореждало изготвянето им и не е било уведомявано за съществуването на такива", категорични са от ведомството.

МРРБ твърди, че в периода, в който Гроздан Караджов бе министър на регионалното развитие и благоустройството, не е направил достатъчно, за да прекрати "порочната практика на инхаус договорите". 

"Гроздан Караджов, в качеството си на министър на регионалното развитие в периода между декември 2021 г. и август 2022 г. не предприе необходимите стъпки, с които да прекрати порочната практика на инхаус договорите. Бездействието му практически постави следващите ръководства на МРРБ в ситуация, в която държавата трябва да изпълнява тези споразумения, които порочно заобикалят ЗОП и оставят съмнения в обществото за неспазване на правовия ред в РБългария", твърдят от МРРБ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).