Маринела Арабаджиева се разплака в съда, шокирана, че е закопчана с белезници за болничното легло

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
12:59 / 26.09.2019
4315
Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест, остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд. Преди дни първата инстанция реши, че тя трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми. Арабаджиева страдала от хипертония, 2-ра степен, и изхимична болест на сърцето. Апелативните спецмагистрати обаче обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата в затвора.

В началото на заседанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на затвора към специализирания съд Арабаджиева се е почувствала зле в линейката, с която е била докарана. Кръвното й паднало 90/60 и пила лекарства. Това разказа медицинска сестра от затворническата болница, която я придружаваше на заседанието. По време на самото дело тя отново й даваше лекарства.

"За мен е голям шок да съм в болницата вързана", каза, плачейки бизнесдамата и обясни защо през август е отказала лечение в болница, където е била пратена с разпореждане от прокуратурата.Тя обясни, че преди три години е изпаднала в кома заради постоянните промени в кръвното налягане и имала само 20% шанс за оцеляване.

"Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най-вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа", добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че тя е била настаняване за лечение в болница "Св. Екатерина". На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикамендите. На 25 септември състоянието й се е подобрило и е била с нормално кръвно налягане.

По повод оплакването й, че докато е била на лечение, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха че е недопустимо да има нечовешко отношение към задържаните от страна на властите.

"Затруднявам се да коментирам това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че опасност за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едва е била спасена", коментира извън залата адв. Ина Лулчева за "24 часа".

Виж коментарите (14)

Още по темата (103):
08.01.2024 Огромна победа за сина на пловдивски олигарх
05.12.2021 Николай Банев вече е на свобода, само срещу "скромните" 500 000 лева
18.08.2021 Печално известна бизнесдама вилнее по морето, хич не й личи да е болна
27.07.2021 Само 1 000 000 лева и Ветко и Маринела Арабаджиеви са на свобода
06.06.2021 Николай Банев е бил пуснат от ареста след рекорден престой без присъда
02.04.2021 Маринела Арабаджиева е напълно неузнаваема в лице
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).