Марковски: Убиецът на Милен Цветков може да получи от 3 до 15 г. затвор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:35 / 21.04.2020
1031
"Категорично ще има осъдителна присъда за виновника за катастрофата, причинила смъртта на журналиста Милен Цветков", заяви адвокат Марин Марковски пред Нова тв.

На спътниците на Кристиан Николов обаче, който причини тежкия инцидент, не може да им бъде повдигнато обвинение, тъй като присъствието им в колата не е състав на престъпление. Разпитите им ще уточнят подробности около престъплението, както и дали те са знаели, че техният приятел шофира под въздействието на опиати, но не може да им се търси наказателна отговорност.

"На база на замерванията и огледите на мястото на произшествието ще бъде изготвена и автотехническа експертиза, която ще даде отговор на това какво точно се е случило и как. Касетите от видеокамерите, където е настъпила катастрофата, ще покажат каква е била скоростта на джипа", заяви Марковски.

Според него именно това ще определи размерът на присъдата. Трябва също така да се изясни и дали майката на Кристиан е разрешила шофирането, въпреки състоянието на сина ѝ. Хората искат максимално наказание и съдът ще отчете настроенията, допълни той.

Кристиан Николов е обвинен за неумишлено причиняване на смърт, вследствие на шофиране след употреба на наркотици. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 3 до 15 години затвор. За особено тежки случаи то е от 5 до 20, но обвинението на 22-годишния шофьор е по първата част на точката на закона – от 3 до 15 г., категоричен бе Марковски.

Случаят с Милен Цветков показва само едно, че липсва държава на пътя, коментира Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. От института са създали група, която ще извършва мониторинг върху всички подобни случаи, които предизвикват силен обществен интерес, за да може те да се проследят в развитие.

Той заяви, че трябва да се вземат сериозни мерки, тъй като след извънредното положение, хората ще започнат да пътуват усилено.

Виж коментарите (4)

Още по темата (190):
21.01.2024 Дъщерята на Милен Цветков: След смъртта на баща ми беше много трудно за мен да говоря за неговия живот
31.12.2023 Филм разказва за живота на Милен Цветков
19.09.2023 В София откриват чешма в памет на непрежалимия Милен Цветков
27.07.2023 ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков при катастрофа
25.07.2023 Mинистър Калин Стоянов: Присъдата по делото за Милен Цветков е пробив и може да се наложи като практика
24.07.2023 Адвокат Рангелов за присъдата за катастрофата с Милен Цветков: Решението на ВКС е спорно
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).