Мейзер и сестрата на удушения Ники се сдобряват

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:29 / 30.01.2018
2830
Анита Мейзер и сестрата на удушения Николай Димов - Милена, са стоплили отношенията. Те са се чули по телефон по коледните празници, за да поговорят и да се разберат като големи хора, научи "България Днес" от свои източници. Разговорът е бил иницииран от Анита, която има право да ползва телефона на Сливенския затвор в наложителни случаи. По думите на близки до семейството Милена не искала повече да се меси в процеса, нито да се занимава с Мейзер. Анита не очаквала прошка, но не искала да бъде в обтегнати отношения с близките на мъртвия си съпруг, защото й тежало.

Сдобряването на зълвата и снахата идва в навечерието на новия старт на процеса срещу Мейзер. Тя е обвинена в непредумишленото убийство на съпруга си Николай Димов, когото вързала със свински опашки. Освен това има обвинение и за опит да подкупи полицай по време на разпитите, за да я пусне от районното у дома.

На първа инстанция Анита Мейзер бе осъдена на 4 години и половина затвор по двете обвинения. В средата на февруари делото отива в Апелативния съд във Варна. Наказанието е атакувано и от двете страни в процеса. Единствено прокуратурата не е обжалвала решението на магистратите.

Анита Мейзер настоява да бъде оневинена, тъй като е нямала намерение да убие съпруга си. Нейната версия е, че той я е накарал да го стегне с кабелните връзки. Когато започнал да се души, Анита не разбрала, че идва фаталният край. Затова и не успяла да спаси Ники навреме.

Адвокатите на почернената майка на културиста Димов - Петранка, настояват за промяна на обвинението от непредумишлено в умишлено убийство. Според жалбата им Анита нарочно е удушила мъжа си.

Адвокатът на Анита Мейзер - Петър Чалъмов, даде заявка да измъкне клиентката си от затвора въпреки сериозните обвинения на опечалените роднини. Той не е притеснен от обвинението за подкуп, което по думите му ще падне още през февруари. Причината е, че парите, които Анита уж предложила, не са били иззети и съответно няма доказателства тя да е предлагала рушвета. Освен това Чалъмов ще настоява за условна присъда, тъй като Анита е с чисто съдебно минало. Той вече работи и върху казуса с освобождаването на Мейзер час по-скоро, защото е държана зад решетките безпрецедентно дълго.

Сдобряването на Анита и сестрата Милена е интересен обрат в навечерието на първото заседание. По делото Димова е свидетел, а майка й - частен обвинител срещу силиконката. Интересен е моментът, че сдобряването им идва, след като Мейзер е подала жалби в пандиза, че е била заплашвана от семейството на жертвата, твърдят още източници от зандана. След като се чула с Милена, Мейзер била по-спокойна, макар и схваната. В момента тя очаква медицински експертизи, на базата на които ще поиска да бъде преместена в София, за да се лекува. Получила шипове на врата, които не й позволявали да се движи и да спи нормално. Ако Мейзер дойде на лечение в София, най-вероятно няма да се върне повече в Сливенския, прогнозират адвокатите. След това ще бъде транспортирана във Варна, а после най-вероятно ще бъде пусната, тъй като вече лежи близо две години в килията, без да има присъда.

Името на скандалната силиконка бе използвано с негативен нюанс в парламента. Вицепремиерът Валери Симеонов сравни ВИП затворничката с лидера на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

"По-добре вие да се освободите от страха. От страха от загуба на политически рейтинг. Защото това, което извършвате, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП. Вместо в една българска Тереза Мей вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер", каза Симеонов по време на обсъждането на внесения от левицата вот на недоверие срещу правителството заради корупция в управлението.


Виж коментарите (1)

Още по темата (124):
08.09.2022 Дъщерята на Анита Мейзер – Джули: Майка ми си пекла суджук и филийки на ютия в затвора
14.08.2020 4 години след бруталното убийство на Николай близките му са неутешими
14.05.2020 Скандалната Анита Мейзер: Ники ме чака, но не бързам да ходя при него
03.01.2020 Вместо да плати кръвнина за убития Николай, Мейзер се кани да обикаля света
29.11.2019 Анита Мейзер го удари на живот след затвора
19.11.2019 Анита Мейзер не се крие след затвора, върна се в Лас Вегас
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).