Милен Керемедчиев: Следващата година ще бъде тежка

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:22 / 02.01.2024
597
"Първо трябва да довършим Шенген, тъй като влизането по въздух и вода, са само първата стъпка. България вече не е кандидат за член на Шенгенското пространство, а ще стане член от март. Много тежките преговори и за приемане на мигранти, и за охраната на границата, за европейската помощ при охраната на външните граници, тепърва ще предстоят пред нашето правителство“, заяви пред bTV бившият зам.-вътрешен министър Милен Керемедчиев.

Според него вратата за Шенген вече е отворена и ние сме прекрачили прага.

"Следващата година ще бъде много тежка и от гледна точка на изборите, които предстоят за Европейски парламент и в европейските държави. Основната тема ще бъде мигрантската криза и проблеми. Следващите избори в Европа и в САЩ ще бъдат повлияни от мигрантските потоци“, обясни Керемедчиев.

"Ако изходим от всичките измервания, които сме правили и наблюдения на динамиката на нагласите на българските граждани, това което можем да кажем е, че очакванията са към повече предвидимост на това какво се случва в политическия и икономически живот. Отново през есента, непосредствено преди Конституционните промени в края на миналата година, ние забелязахме отново покачване на общественото напрежение“, заяви социологът от "Маркет Линкс“ Добромир Живков.

"Изборите в Европа не правят изключение от тези в България, защото започва да се наблюдава една по-сериозна вълна на отчуждение на гражданите от политическата“, каза Живков.

Според него гражданите ще изпитват все повече съмнения в това как избраните от тях институции ще могат да се справят с тежките проблеми, пред които ще бъдат изправени.

Виж коментарите (0)

Още по темата (450):
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Проби за алкохол и наркотици по неотложност при смърт на пътя пре...
Проф. Попов: 80% от невропсихичните заболявания при децата са от ...
Вижте отговорите на "малката матура" по БЕЛ
Борисов: Ако ми дадете мандата, ще довършим АМ "Хемус"!
Освободиха заместник-министър на транспорта и съобщенията
Нашите пристанища разполагат със свободен капацитет и възможности...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).