Министър Нинова: Започваме работа по изграждането на индустриална зона Варна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:56 / 11.03.2022
717
"Започваме работа по  изграждането на индустриална зона Варна. Имаме зони в Божурище, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и др. Варна е един от малкото градове без индустриална зона. Тук съм с грижа практически да започнем работа по изграждане на индустриална зона“. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на брифинг в гр. Варна.

"Знам какво е правено в миналото - за Аспаруховия мост, за Аксаково, за Суворово, но нищо не е свършено през годините“, припомни тя. Министър Нинова подчерта, че Варна има своите предимства, най-вече с географското си положените.

"Екипът на Министерството на икономиката и индустрията започва разговори и ще пристъпим към действия за изграждането на индустриална зона. В тази връзка днес освен в "Агрополихим“ бяхме на среща и в "Девня цимент“, а преди десет дни се срещнах и с ръководството на "Солвей соди“ - с тях също ще разговаряме за регистриране на индустриална зона на територията, на която са разположени тези предприятия. Ако погледнете де факто, тя е изградена заради техните усилия – инвестициите, които са направени, но им липсва държавната подкрепа, за изграждане на инфраструктура, на пътища, ВиК, соларни панели и др.“, каза министър Нинова.

"С ръководствата днес започнахме първите разговори. От тук нататък ще излъчим работна група и работни екипи от двете страни от Министерството на икономиката и от Националната компания Индустриални зони, за да започнем стъпка по стъпка по изграждането на индустриална зона на тази територия. Знаете близостта на пристанището, така че това е най-подходящото място, най-подходящата инфраструктура. Остава заедно да положим усилия и да я регистрираме и развиваме. Така, че започваме да работим по този въпрос“, категорична бе министър Нинова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).