Мистика около пожара, довел до смъртта на две дечица във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:51 / 10.10.2021
626
Причините за възникналия пожар, довел до смъртта на двете невръстни дечица във "Владиславово", тъне в мистика. Семейството, в чийто дом се е разиграла трагедията, е живеело без електричество от доста време, научи Varna24.bg.

Това изключва напълно версията взрив на бойлер или друг електрически уред да е причина за огнената стихия. 

Снощи на мястото на инцидента са се отзовали светкавично екипи на пожарната, полицията, Бърза помощ и кметът на района Николай Костадинов.

Всички съседи са в шок от случилото се, а жилищният вход е сериозно пострадал, като от пожара пряко са засегнати апартаментът на ужасите, както и два апартамента над него, установи репортерска проверка. 

Благодарение на бързата намеса на близки от жилището на втория етаж е спасена възрастна жена, която не е пострадала. Потърпевша е друга възрастна съседка, на 77 години, обитавала апартамента на третия етаж. 

От свои източници медията ни научи, че непосредствено след ужаса, при който са евокуирани всички живеещи във вх. 7 на бл. 406, майката на децата е разказала, че тя е била в кухнята, а децата спели в съседна стая. Малко преди огнената стихия да обхване жилището, майката отишла да провери дали децата спят, след това задрямала в кухнята. Бащата по това време бил до магазина. При завръщането си видял огън и дим в апартамента и се спуснал да спасява от жилището жена си, като я измъкнал от коридора. По неговите думи направил опит да влезе втори път, за да да спаси и децата, но кълбета гъст дим го накарали да се откаже. 

Взривът, който се вижда от видеото, разпространено снощи, по думите на майката бил от газово устройство за зареждане на запалки, а по думите на бащата от малка туристическа газова бутилка, която е била съхранявана в апартамента. 

Недоумение буди фактът, че майката не е усетели развихрящия се пожар и не е направила опит да се спусне и спаси децата си, както и фактът, че мъжът й не е тръгнал първо да се бори за живота на децата.

Съседи са споделили след трагедията, че често от жилището на семейството са се чували скандали. 

Ето и официалната информация до момента от пресцентъра на полицията и пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна:

Сигнал  за възникналия огън е получен към  22:20 часа снощи. Към мястото незабавно са насочени 4 екипа на РСПБЗН. От огнената стихия са загинали две деца, на 1 и 4 години. В момента тече оглед на местопроизшествието и са започнати процесуално-следствени действия. Причините за пожара са в процес на  изясняване, а по случая има образувано досъдебно производство.

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка с тежък инцидент - пожар, възникнал в апартамент във варненски квартал. 

Инцидентът е възникнал тази нощ в квартал "Владислав Варненчик“, блок 406. Горял е апартамент, разположен във вход 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две деца, които са починали.

Изясняват се причините и обстоятелствата около възникването на пожара. След потушаване на огъня е извършен първоначален оглед, а днес - 10 октомври 2021 г., се извършва втори. Текат разпити на свидетели. Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта на двете деца, както и пожаро-техническа за констатиране причините за инцидента.

Разследването по случая се осъществява от служители на Областна дирекция на МВР и се ръководи от прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

По-късно през деня се очаква да има допълнителна информация по случая.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
10.12.2021 Мартина поиска от съда да я пусне за погребението на детето й, загинало в пожара, за който е обвинена
09.11.2021 Мартина, обвинена за пожара, погубил две дечица, остава в ареста
19.10.2021 Емил, обвинен за огнения ад, в който загинаха две деца, остава в ареста
12.10.2021 Задържане под стража за Емил и Мартина, чиито деца загинаха в огнената стихия във "Владиславово"
12.10.2021 Това са родителите, оставили дечицата си да изгорят в пожара във
Варна
12.10.2021 Съдът решава дали да остави зад решетките родителите на двете деца, загинали в пожара
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).