Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Младен Маринов: Когато няма контрол, не се спазва законът за движение по пътищата
Автор: Екип Burgas24.bg 13:26 / 16.12.2019Коментари (3)1525
©
Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че има нужда от нов Закон за движение по пътищата. Той говори по темата на кръгла маса за пътния травматизъм в НДК.

На събитието присъства ръководството на МВР, на институции имащи отговорност към движението по пътищата.

По думите на Желязков този закон трябва бъде приет в рамките на мандата на този парламент, а изпълнителната власт трябва да го подготви и да набележи целите, сроковете за тях и да поеме ангажимент за тяхното уреждане.

"Трябва ни системност", посочи министър Желязков и допълни, че отделните елементи /институции и структури/ трябва да взаимодействат непротиворечиво.

Той отбеляза още, че подготовката на водачите и контролът, който се оказва, не е от най-лошите в Европа, за разлика от статистиката за смъртност и ранени при пътни произшествия.

Според вътрешния министър Младен Маринов с прекалените промени в нормативната уредба гражданите се объркват. "Правейки ново законодателство трябва да се фокусираме върху гаранциите за неговото изпълнение", допълни той.

Министърът посочи, че засилващият се контрол няма да е от полза в перспектива. Той обясни, че възможността да се обхванат всички участници от движението чрез контрол е много малка.

"Трябва да вървим към промяна в поведението на водачите", коментира той и допълни, че дискусиите по темата с пътния травматизъм трябва да са в постоянния фокус на обществото.

Според министър Маринов, българското общество е свикнало някой да го контролира и когато сметне, че е без контрол мотивацията за спазване на закона намалява.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кога "Гражданската отговорност" ще стане индивидуална, а не на колака? Кога, господа, най-накрая ще проумеете, че не автомобилът извършва нарушенията, а задкормилното устройство, че не кубатурата и мощността определят дали един шофьор е рисков или не?
0
 
 
KНищо не се споменава за калпавите пътища! И магистралите са такива само на хартия! След 1 седмица г-н Младенов ще станат 2 месеца, откакто ви зададох въпроса колко безотговорни лица от АПИ има глобени за това ужасно състояние на пътищата. Отказвате да посочите и кой трябва да налага глобите. Пари за поддръжка на пътищата, ЗА КОЕТО ХОРАТА ПЛАЩАТ, няма, а за издръжката на рекетьорите от БГТОЛ има. Затова, че в БГТОЛ всичко е батак, го отнасят редовите граждани. БГРЕКЕТ могат да глобяват хората, а те как да глобяват АПИ за това състояния на пътищата. За 15 години няма направен нито един път като хората! Отговоретеи г-н Младенов! Колко катастрофи като тази до Своге трябва да станат, за да ви светнат лампичките? Трябва ли по пътя Асеновград-Смолян някое срутще да затрпа някоя кола и да има жертви, да ви загреят реотаните?
Aнонимен
на 16.12.2019 г.
+1
 
 
Нищо не се споменава за пешеходците! Всеки от нас е виждал,как пресичат до зебрата,по диагонал и с гръб към движението(не визирам деца) Вярно е,тетелета,зад волана има много,но не всички са некадърници!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: