Младежите, закъсали в преспите под Шипка, тръгнали с трошки да правят дрифтове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
12:02 / 22.01.2018
3652
Осемте тийнейджъри от Казанлък, заради които тази сутрин от 5 часа бяха вдигнати на крак служители от Областното пътно управление и противопожарната служба, са спасени. Това съобщиха от МВР, откъдето показаха и техни снимки. Те са намерени с трите им автомобила на затрупания със сняг път между върховете Бузлуджа и Шипка, който през зимата винаги е затворен за движение, тъй като е недостъпен за почистване, но "бедстващите младежи" решили все пак да минат оттам.

Шестима от тях се оказаха от Раднево, дошли на връх Бузлуджа да се забавляват с автомобилите си на снега. Първоначално един от тях се е обадил на родителите си, за да поиска помощ. Майката и бащата на момчето обаче също попаднали в снежната блокада. На помощ им се притекла полицията и пожарната, но противопожарният автомобил закъсал на Шипка. Около 7 часа тръгнал друг специализиран автомобил през Бузлуджа, който разчистил пътя и достигнал до закъсалите към 9.10 часа, разказа директорът на Областно пътно управление - Стара Загора Илия Златев пред "Фокус".

Шест от спасените младежи са настанени на топло и пътуват с автомобила на пожарната, останалите двама - с автомобила на Областно пътно управление. Те са от Раднево. От АПИ определиха като безотговорна постъпката на младежите да тръгнат при такова лошо време и забраната за преминаване по пътя към хижа Теменуга, която се намира на 2 км югоизточно от връх Шипка. Третокласният път от Републиканската пътна мрежа Шипка - Бузлуджа е затворен за целия зимен сезон. 

"За щастие всичко приключи успешно. Няма пострадали сред бедстващите, но безразсъдството на тези младежи коства много финансов и човешки ресурс на няколко институции", каза Илия Златев, директор на областното пътно управление в Стара Загора. От АПИ призовават за отговорно поведение на гражданите и спазване на въведените ограничения по пътищата, особено във високопланинските райони. Сега от МВР съобщиха, че към 9:10 часа спасителните екипи са достигнали до групата младежи, които са невредими.

Виж коментарите (14)

Още по темата (205):
30.05.2018 Уволниха шефа на спорта и още петима от БНТ!
24.03.2018 Време е да изпратим зимата по живо, по здраво!
23.03.2018 Последен напън на зимата: Прогнозират снежна събота!
23.03.2018 Сахара изпрати цветен сняг у нас
23.03.2018 Множество сигнали за бедстващи щъркели в Бургаско
22.03.2018 Катастрофи и закъсали тирове по пътя Варна-Добрич, затварят го за камиони
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).