Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Москов: Плащаш 16 лв. за интернет, значи имаш и за здравна вноска
Автор: Екип Burgas24.bg 08:58 / 18.08.2015Коментари (11)1120
©
От петък в Държавен вестник е публикувана Наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов в "Тази сутрин" по bTV.

"Лекарствата са дупката в касата. Разликата между годишното увеличение в ЕС и годишното увеличение в България на плащанията за лекарства е маржът, който до този момент е консумирала индустрията", допълни Москов.

"Не спирам да обикалям по болници. Вижда се много ясно от GPS-ите на линейките къде точно карат пациентите. Чувал съм, че болници плащат на Спешна помощ да карат пациенти точно там. Ако се окаже, че най-близката болница не е приоритет, шефове на Спешна помощ в съответния град ще бъдат уволнени веднага. 

Животът и здравето на пациента не е бизнес. Имаме абсолютна яснота как да се обективизират решенията на ТЕЛК. През септември ще внесем всички законодателни промени", каза здравният министър.

Той отговори и на въпрос дали здравната вноска не е прекалено висока за качеството, което се получава.

"Изчислил съм, че 16 лева е размерът на здравната вноска. Щом имаш 16 лева да си платиш интернета, значи имаш 16 лева да си платиш здравната вноска. Твой избор, приятелю!", отвърна Москов впивайки поглед в камерата.

"В момента, в който в парламента ГЕРБ и РБ гласуват различно, кой печели решава ДПС. Има граници на възможното, омръзнало ми е от хора, които търсят абсолютната истина, абсолютната чистота и т.н", заяви той и по повод изявлението на Радан Кънев, че ако продължава коалицията ГЕРБ, ДПС и АБВ, РБ ще преосмисли оставането си във властта.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.08.2015 г.
0
 
 
Ако говрим за всики проблеми в здравеопазването няма да ни стигне една седмица. Няма какво да се страхуваме че лекари няма да останат. То народ вече не остана. Всеки ден изтичат дипломирани студенти и млади семейства зад граница. Идват обаче сирйци араби. Да са им честити на крадливите депутати новите българи, защотото европа ще накара депутатите точно да им дадат статут. А българина кротко ще продължи преселението си още по- на запад. Не го разбират политиците ни защото няма професионални политици.Те всичките до един са професионални крадци. Създали статуквото което работи за тях.
-1
 
 
г-н Москов, разделете болниците на две, в едните да се обслужват само неосигурени лица, а в другите осигурени. така е по света, на тези които са осигурени им се предоставя по качествено лечение, а другите ги спасяват, колкото да не умрат и всичките им болести се лекуват с Парацетамол /пример Англия/. в Англия в болниците бял доктор няма те са в частните клиники които обслужват здравноосигурени. в другите болници където се обслужват и неосигурени лица докторите са предимно индийци, пакистанци и виетнамци
0
 
 
Здравейте !То не само здравеопазването,всичко в България е под всякаква критика !Малоумните политици ни докараха до това положение !
0
 
 
И за какъв х*й да ви плащам здравните осигуровки - да можете да източвате постоянно пирамидата наречена "здравна каса" ли? Плащам осигуровки и после като отида на лекар и пак си плащам всичко. Остава ни само да чукаме на дърво и да се надяваме да не попадаме в ръчичките на здравната ви система. Изгонихте и продължавате да гоните кадърните лекари и тук останаха само нагли и безочливи некадърници, които гледат на нас като на банкомати! И още нещо да попитам - здравните заведения и спешната помощ са постоянно пълни с цигани - някой от тях плаща ли здравни осигуровки? Не се притеснявайте - колкото за вашия мандат ще има да се наядете, пък после колкото изкараме - толкоз. Във всеки случай на вашето здравеопазване няма да разчитаме!
+5
 
 
А 'министъра" Москов ....дали е наясно ,че когато плащам интернет за 16 лева аз получавам интернет за 16 лева ,а когато си платя здравната вноска за 16 лева получавам кръгла нула отвсякъде - обслужване, база, отношение ! И само да не излезне , че всичко било така заради тези , които не плащат - НЕ всичко е така заради уникалното крадене и "усвояване" на пари. И точно Москов да дава акъли...идва малко грубо вече ! Защо не обясни на хората как се "усвояват" и разпределят всички средста за 1000 ненужни неща ....при положение ,че има много по важни неща ...да се купят нови линейки примерно (най-малко ) ? Или да обясни как родената през 1991 година Руслана Петрова , която е дъщера на началника на ВМА проф. Николай Петров се издигна до шеф на кабинета на здравния министър ( на 23 години ) . IQ коефициента няма да коментираме на госпожицата защото по-веригата има и по-зле ! Всички хора биха плащали : първо ако имат финансовата възможност и второ ,ако виждат ,че получават нещо адекватно срещу парите си - добро и качествено обслужване ! Здравната каса си е един буркан с мед за много хора !
0
 
 
положението е такова че една шепа балами сме редовни и си плащаме. останалите си пафкат цигарките и пият кафенцето без да им пука, нали някой плаща. накрая няма пари...аз незнам с тези малки вноски изобщо как функционира системата. за това не очаквам нищо голямо от здравеопазването!!! подкрепям москов и дано той най после се справи и вкара малко ред... в другите страни здравеопазването е на ниво но там се плащат минимум по 200-500евро на месец... трябва реформа...трябва заплатите да се вдигнат иначе оставаме без хора които да ни лекуват.
с .. . с. с.с .с с. с.с
+4
 
 
правилно! имаш пари за куверти и кафета нямаш за здравна вноска?!зад тебе сме!
Aнонимен
на 18.08.2015 г.
+10
 
 
И 76 ще плащаме. ама да знаем, че ще получим адекватна помощ, г-н министър. Първо е редно да изритате мършата от това звено и след това да се обърнете към нас. Вашата работа е по-трудна и изисква усилия и ''топки'' , като трябва да гарантирате, че лекарите ще се отнасят към нас с хора, а не като с животни(ако сравнението е уместно, защото ветеринарите са по-внимателни от бялата мафия) . Ситуацията е като в магазин - като ни е уредено и ни харесва и обслужването, за нас е лесно - само вадим и плащаме, приятелю!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: