Мъж разкри как си е купил шофьорска книжка за 1 500 лв. от непознат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:04 / 21.07.2017
2587
С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд е предаден 42-годишният Митко Р. от варненското село Каменар, който ще отговаря за съзнателно ползване на неистински официален документ - свидетелство за управление на МПС и контролен талон. Престъплението по член. 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода до 8 години.

На 15 април 2017 г. управляваният от подсъдимия Митко Р. автомобил бил спрян за проверка от полицейски служители. Водачът представил на проверяващите свидетелство за управление на МПС и контролен талон, издадени през 2010 г. Извършената проверка на документите установила, че на името на Митко Р. не са издавани нито свидетелство, нито контролен талон, както и че той никога не е преминавал курсове и полагал изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

С протокол подсъдимият предал доброволно неистинските официални документи, в който отразил, че ги закупил срещу 1500 лева от непознато лице. За да получи такива документи, Митко Р. предал парите и три снимки на непознатия, както и личните си данни.

Предстои делото срещу неправоспособния водач, съзнателно ползвал неистинските документи, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).