Мъжът на сестрата, издъхнала в пазарджишка болница: Върнаха ми жената мъртва без златните й обеци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
17:24 / 10.04.2021
3140
Костадин Огнянов, овдовелият съпруг на медицинската сестра Дарина Огнянова, която издъхна в пазарджишката болница от Ковид-19, проговори пред репортер на Блиц. Мъжът е полицай в сектор "Пътна полиция" Пазарджик. 

Потресен, човекът разказа как от болницата в областния град са върнали жена му вече мъртва без златните й обеци, които наскоро тя и дъщеря им избирали с такова огромно желание.

Дарина много се радвала на бижутата. "Върнаха й златното синджирче и гривна, но никой от докторите, въпреки че питах, не знаели къде са. Разберете ме правилно, не съм за едни златни обеци, но те са спомен от жена ми. Това се нарича мародерство, в болницата са мародери", заяви Огнянов. 

Той разказа, че последната ваксина на Дарина е била поставена преди около месец. Припомняме, че старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова почина на 6 април от ковид-19, въпреки че е била имунизирана.

Преди време Огнянова пожелала да даде пример, като на 11 февруари обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на "Пфайзер/Бионтех". Тогава бе оповестено, че тя има и редица тежки диагнози, сред които и автоимунно заболяване.

Полицай Огнянов е крайно възмутен и от отношението на д-р Сертов, който бил завеждащ комисия на ТЕЛК в Пазарджик. Месец преди трагедията Дарина отишла да си подаде наново документите, защото предишното й телково решение изтичало. Д-р Сертов обаче я върнал за някакъв липсващ документ.

"Жена ми беше медицинско лице и перфектно си беше приготвили документите. Сертов й казал "Сега ще видиш ти, преди две години мъжът ти състави глоба на жена ми", заяви пред медията пътният полицай Костадин Огнянов.

"Животът на жена ми започна в тази болница, когато беше на 18 години, там свърши, когато беше на 51. Как не ги е срам да й откраднат бижутата", повтаря потресен вдовецът. Семейството има 20-годишна дъщеря студентка и по-голям син, който е разследващ полицаи в Пазарджик. Погребението на Дарина Огнянова е било на 8 април.

Виж коментарите (4)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).