Над 113 млн. евро е бюджетът на Програмата за морско дело и рибарство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:11 / 01.08.2014
485
Приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. и предвидения финансов ресурс за изпълнението им бяха представени на организираното от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) публично обсъждане на програмата.

"За сектор "Рибарство" всички ние искаме устойчив растеж, инвестиции в човешки капитал, иновации, производство на продукти с висока добавена стойност, насърчаване на социалното сближаване и разкриването на работни места в зависими от рибарството общности. Надявам се да постигнем всичко това с общи усилия между бранша, администрацията и всички заинтересовани страни чрез прилагането на новата Програма за морско дело и рибарство", заяви заместник-министъра на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова при откриването на публичното обсъждане на програмата.

"Общият финансов ресурс за изпълнение на приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство е 113 543 226,75 евро. За новия програмен период успяхме да постигнем увеличение на финансовия ресурс с над 8 млн. евро, като по мерките свързани с пазарите и преработката на продукти от риболов и аквакултури ще се отпускат 4 пъти повече средства от предишния период", каза още зам.-министър Маринова.

"До началото на месец септември Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. трябва да бъде представена в Европейската комисия, като се надяваме тя да бъде одобрена до началото на 2015 г., информира участниците в срещата г-н Лъчезар Золев, началник-отдел "Програмиране и мониторинг" към Дирекция "Европейски фонд за рибарство".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Експерт с добра новина за цената на тока
Задържаха хиляди фалшиви покемони и Супер Марио на Ферибот Оряхов...
Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 година, в ...
Ускоряват реализацията на проекта за нови реактори в АЕЦ "Козлоду...
Синоптик каза какво ще е времето през уикенда
Очакваме много полски туристи това лято


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).