Нападение с нож на метростанция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:59 / 31.01.2023
495
Трима души бяха ранени, от които един сериозно, при атака с нож на метростанция в Брюксел близо до европейските институции, съобщи белгийската полиция, цитирана от Франс прес.

Нападението е извършено на метростанция "Шуман", а сътрудничеството на няколко полицейски служби е позволило и бързото арестуване на нападателя, заяви в Туитър кметът на града Филип Клоз. Първоначално се съобщаваше само за един ранен.

Засега мотивите на нападателя остават неизвестни. Федералната прокуратура не е била сезирана на този етап. Според запознат източник задържаният за атаката е бил известен на властите заради психиатрични проблеми.

Заради нападението беше преустановен трафикът по част от двете линии на метрото, преминаващи под станция "Шуман". На място продължава работа полицията.

Спирка "Шуман" се намира точно пред сградите на Европейската комисия, на Съвета на ЕС и на Европейския съвет. През 2016 г. на съседната спирка "Малбек" беше извършен единият от двата атентата в белгийската столица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).