Неправилно изпреварване и навлизане в насрещното - причина №1 за многото катастрофи у нас

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:25 / 26.07.2022
885
Неправилното изпреварване и навлизане в насрещното движение е на първо място сред причините за големия брой катастрофи по пътищата у нас, съобщи пред журналисти в Пловдив Владимир Тодоров, председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Високата скорост и алкохолът дори са на по-заден план от първите две, добави Тодоров.

Според него, пътната безопасност е една палитра от различни сфери на влияние. Всички тези фактори не са реформирани у нас. Трябва да има решения на отговорни фактори на национално, и на местно ниво. Тази координация липсва сега.

За случая с Георги Семерджиев и загиналите две млади жени в София Тодоров обясни, че всичко, което е трябвало да се направи от "Пътна полиция", е било направено, всичко, което е в техните правомощия. Той е с отнета книжка, с наложени глоби, с минус 85 точки, но въпреки това е продължил да кара автомобила.

"Можеше да има законодателство, което позволява спиране от движение на неговия автомобил, но това не се е случило".

Владимир Тодоров даде пример с Норвегия, където всеки петък и събота правят проверки за алкохол и наркотици. Това не са изненадващи проверки, те са постоянни и хората си го знаят. Това са дните, когато се пие повече алкохол. 

Такъв подход би бил полезен и у нас. Би трябвало да има и финансиране на драг чековете, смята Тодоров.

Пак, според него, повечето от автошколите, които обучават шофьорите, са в сивия сектор. Народното събрание поема ангажименти в началото на мандата, а после, в края му пак нищо не е свършено. А се декларира, че пътната безопасност е важен проблем. 

Гледайте повече във видеото! 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Модернизираните вагони ще пътуват по линията София – Бургас съвсе...
Единият от катастрофиралите влакове е пътувал по линията София – ...
Два влака се удариха у нас, има пострадали!
Милошев: Младите хора са тези, които ще определят каква да бъде к...
За да бъдем еко: Инвестират над 126 милиона лева за градски транс...
Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).