Нещо красиво се появи в Пловдив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:35 / 14.06.2022
686
С Plovdiv24.bg се свързаха група ученици, които са направили нещо наистина красиво и много интересно. Даваме думата на младежите сега:

"Здравейте!

Ние сме организация за градско изкуство "ПОдЛЕЗНО" и тази пролет осъществихме проект "ПроСтранстваме", който включва художественото обновление на 3 локации в 3 български града - Пловдив, София и Бургас.

Чрез този проект ученици от 51 СУ "Елисавета Багряна" правят своя дебют в рисуването на стенописи в градското пространство, подпомогнати от своя учител Иван Матеев, както и от художника от нашата организация Цветан Узунов. Проектът се финансира по програма “Дебюти" на Национален фонд “Култура".

Локацията на стенописа в Пловдив е мостът при Гребната база, а тематиката е животинска - вдъхновена от бъдещия зоопарк в района. Пловдивският зоопарк също така оказа огромно съдействие при работата върху моста, любезно предоставяйки пространство за складиране на художествените материали.

Работата по моста се извърши в продължение на седмица, през която, въпреки променящото се метеорологично време, младите таланти се справиха отлично с изобразяването на разнообразни животински видове, превръщайки пространството в истинска тропическа джунгла.

Намесите в София и Бургас, пък, са на различна тематика. В Бургас учениците изрисуваха така наречения "Морски подлез", а в София произведението беше свързано с благодарност към медиците на първа линия в борбата с Covid-19".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).