Николина Ангелкова: Очакваме 20% ръст на туризма това лято

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:14 / 05.07.2017
1014
Министърът на туризма Николина Ангелкова каза в студиото на "Денят започва", че се очакват 20% повече туристи, като най-голям ръст ще отбележат гостите от Германия, Чехия и Полша. Летищата във Варна и Бургас поемат средно 8% повече пътници.

Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза, че от първостепенна важност в летния сезон остава сигурността и безопасността на летуващите.

Тя отбеляза, че вътрешният туризъм остава приоритет на Министерството, като се очаква ръст от 2-5% при нощувките на българи по Черноморието. Според Ангелкова, на годишна база броят на българите, които ходят на почивка в Гърция, е равен на броя на гърците, които идват в България. Цел за министерството според нея е България да стане целогодишна туристическа дестинация.

"Програмата ни е да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация. Туристическите ни атракции придобиват все по-голяма популярност. Искаме да подпомогнем туроператорите в популяризирането на България. Анализите ни показват лек ръст в обектите на културноисторическите маршрути.", каза Ангелкова.

Тя отбеляза, че българската страна се бори някоя от европейските агенции да има представителство в София. Тя посочи здравния туризъм като възможна ниша за българската туристическа индустрия.

Ангелкова заяви, че в момента по Черноморието се извършват проверки за нарушения, като досега не е констатирано нищо фрапиращо. Според нея телефонът, отворен за сигнали, засега функционира добре.

"Предстои на групираме плажовете по четири групи, всяка от които да има отделна концесионна политика и това да намали цената на чадъри и шезлонги.", допълни Николина Ангелкова.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).