Нинова: Мотивите за вота на недоверие са шизофренни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
19:56 / 16.06.2022
562
Днес станахме свидетели на формирането на една нова безпринципна коалиция. Тези хора са обединени единствено от желанието да се върне стария модел на управление и продължаване на кражбите. Ние се обединихме около идеята да се спре корупцията, а тези партии нямат абсолютни никакви допирни точки около, които да се обединят. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова по повод днешното отстраняване на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание, което се случи с гласовете на "Има такъв народ" (ИТН), ДПС, ГЕРБ и "Възраждане".

"Мотивите за вота на недоверие са шизофренни. Повечето от тях са срещу министъра на енергетиката, който е министър на ИТН. Сега ИТН ще подкрепят вот на недоверие срещу техен министър. Това, ако не е шизофренно поведение. Всичко това показва, че целта на тези хора е да спрат промените и кражбите. Другите мотиви срещу икономическата политика също са безумни. Безработицата е намаляла, има икономически ръст и ти внасяш вот на недоверие по тази тема", добави тя.

"Точно, защото се бръкна в корупцията в строителството, ИТН напуснаха коалицията. Ние установяваме чудовищни данни за корупция, но не можем да осъдим хората, замесени в тази корупция. Това трябва да го свърши съдът. Ние изпращаме всички доклади до прокуратурата, но повечето от тях се засекретяват. Такъв е примерът с доклада за нарушенията с ремонтите на язовирите", разкри Нинова.

"Най-лошото в момента е България да отиде на предсрочни избори. ИТН използваха темата за Северна Македония като алиби за излизане на коалицията. Македония вече не е тема и ИТН изговориха много неверни неща и вдигнаха пушилка. Премиерът не може еднолично да вдигне ветото", завърши Корнелия Нинова.

Виж коментарите (3)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).