Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нова мода по морето: All inclusive с Моцарт
Автор: Екип Burgas24.bg 16:04 / 21.06.2012Коментари (1)1052
©
Ол инклузив с Моцарт по морето е новата мода сред хотелиерите. Има много видове All inclusive - лайт, премиум, голд, последно чух за Моцартов - пиело се следобедно кафе на фона на симфонична музика. Та какво ще му контролирате - кафето или качеството на музиката? Какво помага този дебат? Излишен шум по време на сезона. Това коментира на срещата " Как услугата ол инклузив-търсена и предпочитана,да е качествена и безопасна" шефът на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Георги Щерев.

Работната среща с туристическия бранш беше инициирана от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, но поради неотложни ангажименти в Народното събрание, той не пристигна във Варна. С хотелиерите по морето се срещнаха зам.-изпълнителните директори на Българската агенция по безопасност на храните Венцеслава Тасева, Антон Величков и Тенчо Тенев.

Браншът е разделен по отношение на услугата ол инклузив. С нея привличаме само нископлатежни клиенти, богатият турист иска да бъде обслужен, а не да се реди на опашка и да си носи храната с табла, каза Димитър Лефтеров, собственик на 5-звезден хотел и председател на БХРА във Варна. Според него най-рекордно ниската цена за ол инклузив е под 10 евро, което означава нискокачествена храна.

Хората търсят евтина почивка - 3-звездните хотели са пълни до горе, българите се молят за места, каза Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг. Според нея пазарът е този, който определя предлагането и ол инклузивът не може да бъде нито забранен, нито категоризиран.

По отношение на проверките големите курорти са толкова прозрачни като целофан, но трябва контролните органи да държат под око и малките търговски обекти на юг от Бургас, които продават храни с изтекъл срок на годност преди 1 година, каза дамата. Тя алармира, че вносните дини са инжектирани с боя и цапат покривките в ресторантите, така че не помагат никакви прахове и избелители.

Хотелиерите биха тревога и за доматите ,които се пробутват за български, а всъщност са вносни. "Щом пише шопска салата, то това значи, че тя трябва да бъде приготвена със сирене, а не имитиращ продукт. За това също ще следим строго", обяви д-р Венцеслава Тасева.

Агенцията по безопасност на храните изнася 4 приемни по морето утре (петък), които ще работят от 10 до 12 часа, а след това служителите им ще проверяват хотели и ресторанти. Приемните са в Албена, Златни пясъци, Поморие и Несебър. Сигнали ще се приемат на горещ телефон 070012299.

Миналото лято са бракувани 10 тона негодни храни. От началото на този сезон са направени 671 проверки, 3 заведения са затворени и 40 кг храни са бракувани. Основните нарушения са свързани с лоша хигиена в кухнята, съмнителен здравен статус на персонала. Това доведе и до последния инцидент с натровените деца от Добрич в комплекс "Барите",където готвачка със стафилококи е имала ранички на ръцете си ,посочи д.р Тасева.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.06.2012 г.
0
 
 
Лефтеров ли?- доста нагъл и безочлив тип. Компетентен по въпросите с ол инклузива,а с разплащането със служителите си защо не коментира? Има да изплаща заплати на почти целия "Димят" от 7- 8 месеца поне. Как не го срам, цяла Варна го говори, че е стиснат комунист!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: