Образователният министър: Правим всичко възможно

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
17:37 / 02.04.2019
1220
Образователният министър Красимир Вълчев пристигна във Варна, където ще се проведе граждански диалог, посветен на развитието на образованието. Началото му е обявено за 17:30 ч. в Юнашкия салон във Варна, припомня Varna24.bg. Минути преди това той говори пред журналисти:

Училищата в селата, където проблемните деца са мнозинство, се справят по-добре от тези в гетата. Затова се налага в страната да има модул за подготовка на своеобразен корпус от учители, които да се съгласят да работят в най-проблемните учебни заведения. В малките населени места направихме диференцирано финансирането, така че колкото е по-отдалечена една община от най-големите градове, толкова по-високо финансиране получава от 2018 година. Най-важното предизвикателство в системата е да обезпечим с нужните педаготически специалисти. Най-големият очакван недостиг ще бъде между 10 и 15 години оттук нататък. Правим всичко възможно, не само с увеличение на заплатите, но и с програмата за Мотивирани учители, която Министерският съвет прие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).