Община Кюстендил дава възможност да се получат дърва на цена 10 лева за кубик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:09 / 18.08.2022
452
Десетки домакинства получават дърва от община Кюстендил при цена 10 лева за куб. м по система, при която се добиват самостоятелно от общинската гора. Същевременно цената на дървата за огрев по фирмите и пунктовете е 170 лева за куб. м, като прогнозите са през септември да достигне 200 лева кубика.

"Все повече хора - при високите цени на дървата по пунктовете и чакането по списък, което продължава месец-два, се записват за дърва по системата "на корен" по цена 10 лв. за кубик", отбеляза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"10 лв. "на корен". Получават си всичките дървата своевременно, отиват си, добиват си ги. Вече имаме информация, че от държавните списъци хора почват да се прехвърлят отново. Допълнително ще допуснем хора да си коригират списъците. Всеки, който смята и има сили възможност сам, до 10 кубика боров материал може да си получи на символичната цена от 10 лв. с ДДС", добави още той.

Ситуацията с осигуряването на дърва за огрев в Кюстендилско се подобрява, каза експерт по търговията с дървесина в региона. Стига държавата и Агенцията по горите да не излизат постоянно с нови разпореждания, което затруднява работата на фирмите при добива, транспортирането и реализацията им.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре. Има пос...
Няма мърдане за кмета на Омуртаг и баща му
100-годишен данъкоплатец изуми Спецов
Социалният министър с важна новина за модела на пенсионно осигуря...
Лияна Панделиева: Началникът на КАТ Пловдив трябва да си замине н...
БАН подкрепя вузовете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).