Обявяват терена за новата детска болница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:55 / 25.10.2022
491
Следващата седмица ще бъде обявен теренът за новата детска болница. Това стана ясно след експертна среща между служебния здравен министър Асен Меджидиев, педиатри и неправителствени организации. Дотогава ръководството на единствената в момента детска болница СБАЛ по детски болести "Иван Митев"-София и други педиатрии трябва да направят актуализация на доклад за структурата на дейностите на бъдещата детска болница.

"За нас конкретният терен никога не е бил основна тема. За нас най-важната тема е комплексна детска грижа. Къде ще бъде тази болница за нас като лекари това никога не е било водещото", каза след срещата Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Иван Митев" в София, цитиран от БНТ.

Досега като възможни бяха обсъждани няколко терена - при болниците "Св. Анна", "Лозенец", Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. "Овча купел", Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя. Дали за новата болница ще бъде определен някой от тях или ще има съвсем ново предложение предстои да разберем.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).