Оставиха в ареста Айдън, обвинен в опит за убийство на млад варненец

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
17:35 / 25.04.2020
827
Уважено е искането на  Окръжната прокуратура във Варна и обвиняемият, който направи опит да убие варненец, остава в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Варненския окръжен съд взе днес, 25 април, мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняемия Айдън А. Това се случи, след като Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда на 40-годишния мъж, който стреля на централен варненски булевард и рани 29-годишния Боян Х.

Опитът за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина  – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 18, ал. 1 от НК, е бил извършен на 23 април около 21 часа, когато автомобилите на Айдън и конкурента му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на бул. "Генерал Колев“. В друг автомобил пътувал пострадалият Боян Х., който бил приятел с Мехмед.

Мехмед и Боян отишли до колата на Айдън. Бизнесконкурентите Мехмед и Айдън започнали поредната словесна разправия. Двамата имали стара вражда и лична непоносимост от години, като  взаимно се обвинявали в кражба на персонала в дюнерджийниците си. Айдън произвел изстрел във въздуха със законно притежаван пистолет "Glock 17“, а след това ранил Боян в областта на корема.

Още същата нощ била извършена животоспасяваща операция на пострадалия Боян в болницата "Света Анна“ във Варна. Животът му продължава да е в опасност. Стрелецът – 40-годишният Айдън А., ще остане в ареста, след днешното определение на Варненския окръжен съд, което подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Съдебното заседание се е провело чрез видеоконферентна връзка между ареста и Варненския окръжен съд.

Снимки от инцидента бяха публикувани в групата виждам те КАТ-ВАРНА.

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
24.04.2020 Айдън прострелял Боян при самозащита, раненият е с опасност за живота!
24.04.2020 Спор между собственици на дюнерджийници довел до опита за убиство във Варна
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).