Оставиха в ареста у нас молдовска гражданка, издирвана от Интерпол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:25 / 04.01.2023
518
Състав на Хасковския окръжен съд взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо молдовската гражданка В.М. (24 г.) във връзка със заповед за арест, издадена по линия на Интерпол от родната ѝ държава, съобщиха от Съдебната палата. Лицето е задържано на 14 септември на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" при опит да влезе в страната, като тогава е било наложено временното ѝ задържане за 40 дни. След изтичането на този срок е била пусната, но сега отново е задържана и изправена пред съда, обясниха оттам.

Заповедта за международно издирване с цел екстрадиция е издадена от съдебните власти в Кишинев във връзка с изпълнение на влязла в сила присъда, с която В. М. е осъдена за престъпление - сводничество, и ѝ е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от 3 години.

Съдът взе под внимание фактите, че лицето е чужд гражданин, няма адрес, на който може да пребивава, и е възможно отклоняване от правосъдие. С тези съображения съдът уважи искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение "задържане под стража", като гаранция за явяването на жената в основното производство по разглеждане на екстрадицията.

Определението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Над 90 на сто от издирваните международно граждани в Хасковския съдебен район биват задържани на "Капитан Андреево" при опит да влязат у нас от Турция. Обичайната съдебна практика е те да бъдат оставяни в ареста до екстрадицията им.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).