Осъдиха баба Веселинка, спипана при ало-измама на прокурор

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:52 / 25.02.2020
824
Осъдителна присъда постанови Районен съд - Варна за 80-годишната баба Веселинка от Варна, участвала в т.нар. “ало-измами".  

Както Varna24.bg информира, 80-годишната жена с висше образование. От пресслужбата на съда съобщиха, че тя е призната за виновна в извършена в периода 19-20 февруари 2019 г. измама над възрастна жена от близко до Варна село, с причинена имотна вреда в размер на 20000 лева, както и в опит за телефонна измама на прокурор от Варненска районна прокуратура.  

Подсъдимата, с цел да набави за себе си и за другиму имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у пострадалата, че участва в полицейска акция по залавяне на ало-измамници и трябва да предостави за ползване всички свои налични парични средства. Събраните от потърпевшата жена пари били поставени в торба и предадени лично на подсъдимата, която пристигнала с наето такси  пред дома й вечерта на 19 февруари м. год. На следващия ден – 20 февруари 2019 г., отново по измамлив способ, след позвъняване от румънски номер на стационарен телефон в прокуратурата, бил направен опит за възбуждане на заблуждение у действащ прокурор, като деянието останало недовършено и опитът за измама завършил със арест за подсъдимата.

Измамните действия са осъществени в условията на продължавано престъпление и в съучастие като съизвършител с друго неустановено лице.

80-годишната жена е с чисто  съдебно минало. За извършеното престъпление по чл. 209, ал.1 от НК, на подсъдимата бе наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. В нейна тежест са и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
22.02.2019 Баба Веселинка: Аз съм невинна, виновните излизат победители
22.02.2019 Ето я сгафилата баба Веселинка, която стана муле на измамници
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).