Осъдиха управителите на строителна фирма след смъртта на работник

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:51 / 17.09.2020
702
Управителите на строителна фирма "NR груп“ Николай В. и Росен С., както и техническата ръководителка на обект на дружеството Таня Й. получиха осъдителни присъди от състав на Варненския окръжен съд. Тримата бяха осъдени на лишаване от свобода за срок от 1 година, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

С присъдите управителите на строителната фирма са лишени и от право да заемат ръководни длъжности, свързани със строително-монтажни работи за  срок от 1 година.  Подсъдимата Таня Й. е лишена от право да работи като технически ръководител на строителен обект също за срок от 1 година.

54-годишният Николай В., колегата му 50-годишният Росен С. като управители на строителната фирма и техническата ръководителка на жилищна сграда в кв. "Бриз“ във Варна Таня Й. били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване смъртта на 33-годишен строителен работник поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 123, ал. 1 от НК.

Съдът е уважил граждански искове в размер на по 60 000 лева за причинените имуществени и неимуществени вреди на бащата на загиналия работник. Осъдените са длъжни да заплатят солидарно разноските по делото и държавната такса върху уважените граждански искове.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка в Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).