Отчуждиха частни имоти за изграждането на надлези за жп участък Пловдив-Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:49 / 20.04.2022
699
Правителството одобри отчуждаването на имоти - частна собственост за изграждане на пътни надлези за жп участък Пловдив - Бургас. Те попадат в землищата на селата Мирово и Опълченец, в община Братя Даскалови, както и в селата Горно Ботево, Дълбоки и Михайлово, в община Стара Загора. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания "Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на двеста тридесет и два имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Чирпан и на селата Свобода, Рупките и Малко Тръново, община Чирпан, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на национален обект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - фаза 2“, за изграждането на Позиция 5: "Модернизация на жп участък Оризово - Михайлово".

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на двадесет и седем имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Карнобат, село Венец, село Церковски и село Кликач, община Карнобат, област Бургас. Това ще позволи реализацията на национален обект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - фаза 2“, за изграждането на частта, обособена в Позиция 2: "Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив - Бургас“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).