Отвлеченият български капитан вече е в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:40 / 26.05.2020
582
Капитанът на кораба, който беше отвлечен край Бенин, е освободен и вече се е прибрал в България. Това съобщи в предаването "Здравей, България" заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

"Беше проведена много добре обмислена и координирана операция от няколко държави", обясни Георгиев. Той даде висока оценка на кризисния щаб към МВнР, който е отговарял за координацията с другите засегнати страни.

Георгиев допълни, че собственикът на кораба е бил силно ангажиран с операция. Тя се провела в сътрудничество с германските институции и с държавите, които имаха свои граждани на кораба – България, Украйна, Русия и Филипините.

Заместник-министърът на външните работи обясни, че на капитана са му направени медицински прегледи, които са показали, че е в добро физическо състояние. Все още обаче е в шок от преживяното.

Георг Георгиев допълни, че при прибирането на освободените моряци са възникнали множество казуси, свързани със задължителната 14-дневна карантина в някои страни. Георгиев обясни, че все още има места с прекъснати полети и нарушени връзки заради епидемичната обстановка, създадена от коронавируса. "Имахме граждани на Филипините, които не можеха да стигнат от вътрешен остров до столицата. Бяха прекъснати вътрешните полети. Имахме граждани в Аржентина и Малта. Нашите представители организираха полети, понякога комбинирани, за да могат да се приберат нашите граждани", каза Георг Георгиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).