ПП с остра реакция за смъртта на Навални, готвят нови санкции срещу Руската федерация

Автор: Самуил Иванов
Коментари (1)
15:47 / 16.02.2024
1375
"Продължаваме Промяната" осъжда събитията около смъртта на руския опозиционен политик Алексей Навални, античовешките мерки и условия, на които е бил подложен в затвора в Русия. Това заявяват в своя позиция от партията. 

Те смятат, че смъртта на руския опозиционер е "опит за показно убийство на совбодната воля". 

"Смъртта на Навални е опит за показно, систематично и целенасочено убийство на свободната воля. На демокрацията. На смелостта да си опозиционер и борец за справедливост", смятат от ПП.

"Ние, от "Продължаваме Промяната", като проевропейска партия, сме категорично против репресивните и престъпни действия на Кремъл срещу правата на човека. Ще продължим да се борим за мира и нормалното развитие на страната ни като защитаваме интересите на България и българските граждани и не позволяваме руското влияние у нас да стопира този процес", заявяват те.

От групата на ПП-ДБ обявяват, че ще внесат законодателни промени, с които да ограничат руското влияние у нас, налагайки нови икономически санкции. 

"Парламентарната група на ПП-ДБ ще внесе законопроект за цялостно въвеждане на всички санкции и мерки срещу режима на Путин и неговите икономически интереси на българска земя".

"Путин не разбира, че убивайки Навални не убива духа на свободата, прави го по-силен и непобедим, защото сега Навални стана символ на сила, на надежда, на свобода, който не може да бъде окован в затвора, не може да бъде скрит от хората, който не може да бъде убит отново. Навални спечели! Путин ще загуби!", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков

"Вярваме, че кончината на Алексей Навални далеч не е краят на борбата за свободен и демократичен свят. Макар и посмъртно той ни показва смисъла на битката, която светът води с режима на Путин. Смисълът да подкрепяме Украйна. Смисълът да се обединим. За да победи демокрацията, за свободата, за Украйна, за мира в Европа и в крайна сметка за България", пишат още те.

Виж коментарите (1)

Още по темата (48):
28.04.2024 Двама журналисти, работили за Навални, са арестувани за "екстремизъм"
27.04.2024 Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да бъде убит
01.03.2024 Юлия Навалная към Алексей: Не знам как да живея без теб
01.03.2024 Екипът на Навални сподели снимка от панихидата
01.03.2024 Екипът на Навални отправи послание към света в началото на погребението
01.03.2024 Под засилена охрана: Тялото на Навални е предадено за погребението, докато тълпи се събират пред църквата
Още новини от Национални новини:
Кои основни хранителни стоки поевтиняват и поскъпват?
Той е на 90, дъщеря му е на 6, написаха книга заедно
Полицията хвана непълнолетни в дискотеки и барове
За донорството - болезнен разказ на една почернена майка
Днес избират делегатите за патриаршеския събор
Жена: Всеки ден с БДЖ трябва да се чудим дали да си вземем компле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).