Пада банковата тайна за вложителите на КТБ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:15 / 04.06.2015
2256
Законопроектът за падането на банковата тайна за вложителите в КТБ вече е в деловодството на парламента, съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в кулоарите на парламента. Тя е и председател на временната комисия за КТБ.

На разкриване подлежат сметките на вложители с преференциални лихви, дадени 2 години преди обявяването на банката в несъстоятелност, сметките на поискалите цесии или прихващания, както и кредитите, дадени без обезпечение. Ще бъдат оповестени и кредитите, получени от фирми или лица, които са ги дали в кредит, както трансформираните кредити и влогове след поставянето на банката под особен надзор.

Публично известни ще станат политическите партии, които са имали взаимоотношения с КТБ, всички консултантски договори и договори за наеми, както и на свързаните с тях лица.

Фирмата, която ще бъде избрана да разследва пътя на парите от КТБ, ще могат да ги проследят навсякъде, включително и до офшорките, където са се озовали в крайна сметка и това ще засяга и свързаните фирми и лица с такива вложители.

Парламентарната комисия ще внесе доклада си за КТБ през идната седмица, съобщи още Десислава Атанасова, припомняйки, че крайният срод на работата ѝ 12 юни. Тя обяви, че този законопроект е бил подкрепен от всички политически сили в парламента.

"Не можа да се каже колко ще струва работата на разследващата фирма, защото това е въпрос на преговори от страна на шефа за Фонда за гарантиране на влоговете и парите за наемането ѝ ще бъдат взети оттам", обяви още Атанасова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (214):
30.01.2024 Цветан Василев е с европейска заповед за арест
22.01.2024 Съдът разреши издаването на европейска заповед за арест на Цветан Василев
05.07.2023 Кольо Парамов за КТБ: Нито един процес по закона "Рико" не се е отървал без много сериозно наказание, нашите подсъдими няма да бъдат пожалени
24.04.2023 Сигналът на Цветан Василев срещу Иван Гешев е внесен в СГП
20.04.2023 Сийка Милева: Издадена е нова Европейска заповед за арест на Цветан Василев
13.04.2023 Олигарх в ефира: Говори банкерът-беглец Цветан Василев
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).