Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Волгин: Кирякстефчовци мърсят 3 март и Русия
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 03.03.2022Коментари (17)649
©
"Винаги около 3 март, нашия национален празник, се появяват едни хора, които наводняват публичното пространство с абсурдни и направо неприлични изказвания. По всичко изглежда, че те ужасно много съжаляват, задето България се е освободила. Тези лица, някои от които с професорски титли и представящи си за интелектуалци, явно тайничко, а вече и не толкова тайничко, страдат, че не сме останали поданици на падишаха. Разбира се, в основата на тези налудни стремления стои патологичната омраза към Русия. Според изкривеното съзнание на мразещите всичко, извършено и извършвано от руснаците, е ужасно. Включително и освобождението на България.

Понеже днес на мода в Западния свят е "културата на изключването“, питаещите омраза щяха да са най-щастливи, ако можеха да "изключат“ българското освобождение, да го изчегъртат от историята. Между другото тези, мразещи "всичко руско“ граждани, трябва да знаят, че действат по абсолютно същия начин, по който са действали Сталин и неговите подчинени. Те буквално са изтривали от историята всички събития и личности, които в даден момент са се оказвали неудобни. Има силна ирония във факта, че негови последователи на българска почва се оказват именно онези българи, които твърдят, че са "стопроцентови либерали“ и "абсолютни защитници на свободата“.

Смешна е страстта, с която тези заличители търсят други дати, които според тяхното "високоекспертно“ мнение били подходящи за национален празник. Споменават се Съединението от 1885 г., провъзгласяването на Независимостта през 1908, както и всевъзможни други събития, станали в края на XIX и началото на XX в. Само че, заслепени от русофобския бяс, тези "експерти“ пропускат един очевиден факт. Всички събития, които те предлагат, са се случили СЛЕД толкова ненавижданата от тях дата 3 март 1878 г. Тоест нямаше да имаме нито Съединение, нито Независимост, ако преди това не бяхме отхвърлили Османското владичество. Странно е как интелигентни, по собствената им преценка, хора не забелязват тази логическа връзка. Или може би я забелязват, но упорито не искат да признаят съществуването ѝ. Изглежда, патологичната русофобия, както всяка фобия, между другото непоправимо уврежда мисловните способности.

Историята не е пост във фейсбук или туитър, който можеш да пишеш, изтриваш и пак написваш. Историята това са нещата, които са се случили. Без значение дали харесват на някого или не. Независимо от толкова модерната в момента омраза към Русия няма как да бъде изтрит фактът, че именно тя е донесла българското освобождение. Да, не го е направила, водена от чист алтруизъм. С Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. Москва е преследвала и тогавашните си имперски интереси. Само че за нас като българи по-важни от мотивите са фактите. А е неизтриваем исторически факт това, че благодарение на Русия, а не на САЩ, Великобритания, Франция или която и да било друга държава България става свободна след 500 години безправие.

Част от разправата с политически некоректните исторически факти, за какъвто явно се брои освобождаването на България от Русия, е и унищожаването на паметниците. Вярно, сега на прицел е Паметникът на Съветската армия, но кой може да гарантира, че съвсем скоро някои днешни последователи на древногръцкия разрушител Херострат няма да посегнат на Паметника на Цар Освободител например? Ще кажат, че не може в центъра на една евроатлантическа столица да стои паметник на "някакъв си император-сатрап“ и готово. Заповедта за премахването му веднага ще бъде извадена. Изобщо почне ли се с войната срещу паметниците, не е ясно кога ще спре. И дали изобщо някога ще спре. После някой друг днешен Киряк Стефчов ще реши, че не може в София да има храм, носещ името на руски светец, и, хоп, ще го преименуват на "Свети Джордж Вашингтон“. Или "Свети Джордж Буш“. Няма значение дали младши или старши. После ще почнем да сменяме (за кой ли път) имената на улиците. Най-напред, естествено, ще преименуваме улица "Гурко“. Няма да споменаваме огромната роля на генерала по време на Руско-турската война.

Ще си мълчим за това, че ръководените от него войски превземат Търново, че преминават при изключително трудни условия Стара планина и освобождават София, че превземат Одрин, с което на практика се слага край на войната. За да бъдем солидарни с Полша по натовска и евролиния, ще говорим единствено за това, че като генерал-губернатор на Варшава Йосиф Гурко е притеснявал поляците. Да, това също е факт. Притеснявал е генералът поляците, насилствена русификация е провеждал там. Но е глупаво да присаждаме на наша почва чуждоземни русофобски страсти. Никой не може да упрекне поляците, задето не обичат Русия. Обаче няма никаква логика да копираме поведението им по отношение на страна, благодарение на която сме възстановили своята държавност.

Изобщо ние като българи трябва да защитаваме преди всичко българската позиция, българските национални интереси. И това важи за всички ни – като почнем от президента и премиера и стигнем до най-неизкушения от политиката гражданин. Разбира се, тази позиция носи своите рискове. Стефан Янев беше отстранен от министерския пост именно защото защитаваше българския национален интерес и не пееше в общия русофобски хор. Кирякстефчовците не му простиха. За тях всеки, който не ругае Русия по 24 часа в денонощието, е опасен.

Русофобите не спират да дъвчат мантрата, че не можело да се чувстваме вечно благодарни и задължени на Русия за нашето освобождение. Тези чувства били израз на "национални комплекси“. Само че и тук логиката им е тотално сбъркана. Нормалните народи, както и нормалните хора, не се притесняват да бъдат благодарни на тези, които са им помогнали. Няма никакъв комплекс в това да изразиш признателност на Русия, най-малкото заради това, че нейните войници са загинали за българското освобождение. Тъкмо неблагодарността и липсата на елементарна почит са израз на комплексираност. Както индивидуална, така и национална. Убеден съм, че огромното мнозинство от нас, българите, нямат такива комплекси. И не се боим да бъдем признателни на всички, които са помагали на България", написа Петър Волгин за "Ретро".



Още по темата: общо новини по темата: 40
08.03.2022 »
08.03.2022 »
06.03.2022 »
06.03.2022 »
05.03.2022 »
04.03.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ахахахах...пак сказки на този идот който все повече ми прилича на бай Тошо в маймунската муцуна. Абе малоумник,кога има нужда да съединяваш някой ? Когато преди това си го Освободил и е бил цял или се съединява щото е бил РАЗДЕЛЕН ? А от кой е разделен и защо ? Мога ли да ти Съединя ушите ,ако преди това някой не ти ги е Разединил :) Малоумник!
Сподели какво ново....
на 03.03.2022 г.
+2
 
 
и червените свине не уважапаха този ден зо 88 ма година
+2
 
 
Наистина НЕ РАЗБИРАМ, защо още го държат, че и от нашите данъци се плаща на това МЕКОТЕЛО! Айде, вече Бойко не е на власт и няма да се счете за репресия, РАЗКАРАЙТЕ ГО!!!! Моля ви! Да си намери работа в частна медия! В краен случай Курнела или Копейкин ще го вземат със сигурност!!!
+2
 
 
Няма по-голям *кирияк стефчофЪ* от педала георгиев,приел името *волгин*!
+1
 
 
П***РАСИНО,кажи защо си си сменил фамилното име!!!!Няма ли да се прекръстиш скоро на путлер байкалов волгин?
+1
 
 
многословна празнословна червена педалско-джендърска свиня!Защо си си сменил фамилията,другарю георгиев,от какво те е срам?Защо,свиньо антибългарска,си се накичил с *волгин*?!?И ти си седнал да ми говориш за патриотизъм,НАГЪЛ РУШЛЯШКИ ПЕДАЛ!
+6
 
 
На този боклук и национален предател НИЕ му плащаме заплатата! До кога?
+2
 
 
Товарищ Волгин все Пак си е с руско потекло и не можем да му се сърдим за превития гръбнак и плача по безгръбначния Янев. Мисля, че няма човек в България, който да не тачи и отдава почит на хилядите войни загинали за нашата свобода, факт са безбройните паметници на знайни и незнайни воини, поддържани над 150 години вече и никога никъде не е поруган такъв паметник. За съжаление не можем да правим паралел между нашите освободители, съветската държава и сегашна Русия- такива паметници като в България и в Русия отдавна са разрушени и взривени, даже и храмове и църкви взривяваха там. Императорското семейство е избито и унищожено до крак, а паметника на Цар Освободитил още си стои непокътнат в София! Но да се кланяш сега на един военнопрестъпник и да се снижаваме все едно нищо не се е случило- това е гавра със паметта на хилядите жертви на най- безумната война разпалвана някога!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: