Плевнелиев: Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за премиер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:18 / 17.05.2023
980
Затъваме в популизъм, правителство няма да има. Трябва да си говорим, да поставим въпросите на държавата на масата и заедно да ги решаваме. Това каза Росен Плевнелиев в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където изнесе лекция на тема "Иновации, технологии, инвестиции - предизвикателства и перспективи в глобалния свят", съобщи БТА.

Събитието е организирано от деканското ръководство на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета, и се осъществява в рамките на специализирания лекционен курс "Бизнес комуникация".

Тук не идват инвеститори, защото само мрънкаме и сме си самодостатъчни в своя гняв към околните, каза той. Плевнелиев посочи, че трябва да се ускори приемането на страната в еврозоната. Ако не се ускорим към еврозоната ще имаме Че Гевара за министър-председател, каза той.

Когато президент излиза с вдигнат юмрук и обявява, че ще се бори с мафията няма как да се случи един лев инвестиция. Не сте чули нито един хърватски, гръцки или румънски политик да говори така. Има три неща по които там са разбрали, че няма да се карат - те са доброто име и репутацията на държавата, икономическия растеж и развитието на човешкия капитал и затова са на светлинни години пред нас. Сърбия прави завод за батерии, а Хърватска - за Бентли, каза Плевнелиев.

Работихме систематически и бяхме на финала да имаме завод за автомобили на Фолксваген в страната. Отстранихме 12 държави, останахме две – България и Турция, трябваше да отговаряме на много условия за тази инвестиция, добави Плевнелиев.

Изкуственият интелект дава невероятно възможност на България да се изстреля към просперитет. Той няма да замени хората а ще им помага и ако имаме два - три приоритета в страната, по които да има консенсус, можем да постигнем много, каза Росен Плевнелиев.

Да си настоящ президент е трудна работа, но да си бивш президент е страхотна работа, каза още Росен Плевнелиев, пред студентите на които разказа как е започнал да развива бизнес в Германия и в България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (380):
27.04.2024 Обявиха кредитния рейтинг на България 
24.04.2024 Симеон Дянков категоричен: Финансовата политика на Асен Василев бутна България, затова не сме и в еврозоната
24.04.2024 Дянков с прогноза кога ще сме готови за еврозоната
22.04.2024 Politico: Руската пропаганда и инфлацията пречат на България да се присъедини към еврозоната през 2025-та
22.04.2024 ЕК ни подкрепя за еврозоната през 2025 г., но след изпълнение на конвергентните критериин
19.04.2024 Преди да преминем към евро е добре да се направи това
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).