Пловдивчанка иска съдебна закрила от сестра си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:36 / 15.02.2017
1106
Съдебна закрила ще поиска пловдивчанка, подложена на психически и физически тормоз от сестра си, която е алкохоличка и наркоманка. Това съобщиха от неправителствената организация "Джендър алтернативи" за защита на жертви на насилие. Пред психолозите Ана Василева разказала, че живее с дъщеря си и насилничката в едно и също жилище.

Сестра й Илияна непрекъснато разпродавала вещи, за да се снабди с водка и марихуана. След като се дрогирала, тя вдигала скандали на близките си, замеряла ги с чаши и чинии, налитала на бой. Ана и дъщеря й се принудили да се изнесат на квартира, но пак се върнали, тъй като били притиснати финансово.

На 25 януари т.г. се наложило да викат полиция, тъй като Илияна изпаднала в неадекватно състояние. Започнала да крещи, че ще ги убие, счупила стъклото на врата в жилището. Униформените, които пристигнали на място, успели да я усмирят. Съставили й и предупредителен протокол. Те обаче признали пред Ана, че повече нищо не могат да направят. 

По тази причина жената е подготвила молба до съда за незабавна защита от домашно насилие. Ако магистратите я удовлетворят, Илияна ще бъде изведена принудително от апартамента. Няма да има и право да доближава сестра си. Следващата стъпка е издаване на трайна заповед за закрила. Нейният срок за действие е от 3 до 18 месеца.

От "Джендър алтернативи" твърдят, че през последните 1-2 г. в Пловдив са се увеличили случаите на хора, които злоупотребяват с алкохол или наркотици и тормозят близките си, тъй като липсва адекватна грижа за тях. Ако бъдат отстранени от семейните жилища, ставали клошари



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).