Пловдивска адвокатка: Позор! Време е да осъдим държавата!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:17 / 09.02.2022
1028
"Не бях посещавала отдавна пловдивския следствен арест. Заради мерките против пандемията и адвокатите чакаме отвън. Мястото съм снимала по-долу. Там са разлепени и указанията към роднините какви вещи могат да внесат. За уморените от дългото чакане има два изтърбушени стола и обилни боклуци, оставени от преждечакащите.

Никой не чисти в този район, независимо, че там е мястото, на което са залепени заповедите за правилата в арестите - следователно то се явява и чакалня, и прилежаща на ареста площ, която администрацията трябва да обгрижва.

Адвокатите вече нямаме право на лична среща с клиента - уж заради пандемията. Мерките са насочени към защита на персонала и към излагане на риск адвокатите и посетителите. Говорим през стъкло и телефони- замазани с прах и мръсотия. В помещението за свиждане няма дезинфектант.

Такъв има на масичката в преддверието след външната врата. От десетината телефона в помещението за свиждане три имат слушалки. Целите са в черно. Звукът е толкова слаб, че с викането си осведомяваме добре охраната за уж поверителния разговор адвокат-клиент.

Преди да взема слушалката, внимателно я обливам с личния си дезинфектант. Оказва се - напразно - няма звук. Повтарям и потретвам хигиенизиращите процедури, докато се добера до слушалка, в която едвам чувам гласа на клиента си. Чета по устните му. Същото прави и той - има силно намаление на слуха вследствие заболяване.

В България, 21-ви век, в следствен арест, уж отговарящ на евростандартите. Време е да осъдим държавата не само за условията, при които държат арестуваните, но и за отношението към близките и адвокатите им. Позорно е", написа пловдивската адвокатка Емилия Недева в социалната мрежа Фейсбук по-рано днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в Бълга...
Борисов: За мен е срамота да съм на един плакат с Денков
Царуването на парите в брой е към своя край
Запомнете тези четири дати през юни и внимавайте във въпросните д...
Модернизираните вагони ще пътуват по линията София – Бургас съвсе...
Единият от катастрофиралите влакове е пътувал по линията София – ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).