Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
По 18 години затвор за проститутка и съучастниците й, убили австрийски студент в хотелска стая във Варна
Автор: Пламена Николова 15:44 / 13.10.2021Коментари (0)933
©
Илюстрация
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна двама мъже и жена от Русе бяха осъдени ефективно. Тримата са предадени на съд като съизвършители на грабеж на чужди вещи, за отнемането на които потърпевшият бил приведен в безсъзнание и му била причинена тежка телесна повреда, от която последвала смъртта му - престъпление по чл.199, ал.2, т.1, пр.1 във връзка с ал.1, т. 2 във връзка с чл.198, ал.4 във връзка с ал.1 от НК. Двамата мъже са обвинени и в това, че в съучастие, без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Окръжния съд във Варна наложи наказания по 18 години "лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване на тримата съизвършители на тежкото деяние. Делото срещу тях се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, подсъдимите признаха всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. След като редуцира с една трета наказанието с оглед на съкратената процедура, постанови тримата да бъдат "лишени от свобода“ за период от 12 години. Двамата мъже бяха осъдени на 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода“ и "глоба“ в размер на 5000 лева за всеки от тях по второто обвинение.

Съдът уважи гражданските искове на деветима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди двамата мъже и жената, извършили го, да заплатят солидарно на всеки от тях по 250 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.

В тежест на тримата са направените разноските по делото в размер на 3044, 74 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове в размер на 90 000 лева.

22-годишната Р.Н., 35-годишния Л.М. и 43-годишния Р.М. ще търпят наказания за това, че ограбили австрийски гражданин, като за да постигнат целта си го привели в безпомощно състояние чрез предозиране с различни видове наркотични вещества, в резултат на което мъжът починал.

На 8 август 2020 година тялото на 35-годишен австрийски гражданин било намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, била причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта. От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, таблет, телефон и часовник.

Разследването на случая довело до установяване съпричастността на двамата мъже и жената от Русе към извършеното деяние. Наркотичните вещества, както и рисковите лекарства, причина за смъртта на австрийския студент, му били дадени от 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, с цел да го упои. През цялото време, докато била с "клиента“ си, жената поддържала връзка със своите съучастници. След като изпълнила своята задача и жертвата изпаднал в безсъзнание, подсъдимите взели всички ценни вещи от багажа на младия австриец и напуснали хотела. Няколко часа по-късно мъжът бил намерен мъртъв.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: