Полицаите отиват при депутатите, ако не им вдигнат заплатите от юли

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:33 / 02.06.2017
1424
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че е в стачна готовност, ако не бъдат изпълнени исканията им за увеличаване на заплатите от юли месец тази година. В съобщение до медиите се посочва, че очакванията са заплатите да бъдат увеличени с минимум 15%.

"Ако това не се случи, съвсем скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място. Бяхме принудени да проведем подобна среща през ноември 2015 г. и тя отново беше провокирана от мерките и вижданията за реформа на министър Горанов", се посочва в съобщението. 

В него се припомня опита за орязване на социалните придобивки в бюджета за 2016 година. Това доведе до вълна от протести, след което правителството отстъпи, а тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова твърдеше, че действията на финансовия министър Владислав Горанов не са били съгласувани с нея. Зад протестите на полицаите тогава се обявиха от Патриотичния фронт и "Атака". Позицията на СФСМВР е, че бюджетът на министерството за 2018 г. не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно. Крайно необходимо е да бъде актуализиран и бюджетът на МВР за 2017 г. Като това са само част от спешните мерки, които трябва да се предприемат, за да се гарантира сигурността на българските граждани", се посочва в текста.  

Според синдиката "реформата" на Румяна Бъчварова е довела до напрежение в личния състав и е създала "огромен дисбаланс" в заплащането на различни групи служители - проблем, който все още не е решен.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).