Политически анализатор: Радев е човекът с бухалката, иска да ликвидира партиите една по една

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:08 / 05.04.2023
1610
Става въпрос за политически инженеринг и изкуствено разбиване на политическата система. Това каза в ефира на bTV политологът Калоян Методиев по повод политическата криза в България и ходовете на президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

"Има цяло ветрило от проекти, намеси и действия по повод разбиването на партийната система у нас, създаване на траен хаос в държавата, узурпация на власт и поредния опит след изборите да се намеси в създаването на власт с идеята служебният кабинет да остане. В президентството има паника, че може да се състави редовно правителство, което да прекрати обръчите от фирми, да прекрати съществуването на служебното правителство и да разследва извършените в последните девет месеца безобразия", заяви той.

По думите му цялата партийна система е подложена на натиск от президентството.

В тези действия има синхрон между президентстката институция и "Възраждане", има един бонтон, който е притеснителен за държавата. Ако сега не се направи правителство, държавата ще бъде хвърлена в още по-голям хаос. Партиите трябва да се съберат и да намерят общите точки помежду си. Президентът е човекът с бухалката, а не този, който действа като обединител", добави Методиев.

"Служебният кабинет трябва да се премахне, защото той ще ликвидира партиите една по една. Заплашени са демокрацията, редът и икономиката ни. Търси се налагане на президентски модел", каза още той.

"Узурпацията на власт взема застрашителни размери. Имаме изкривяване на политическата система в България и ако не се вземат мерки, ще хвърлим страната в още по-голям хаос. Моят апел към държавните мъже и партийни лидери е - пред голямата опасност трябва да се обединят всички", завърши политологът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (891):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).