Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Последователи на духовно учение от Варна с подписка в защита на съмишленици в Китай
Автор: Пламена Николова 13:47 / 15.12.2021Коментари (2)574
© Burgas24.bg
Последователите от Варна на духовното учение Фалун Дафа, тръгнало от Китай, събират подписка в защита на съмишлениците там, които са гонени и тормозени, сподели за Varna24.bg Диян Данаилов, организатор на групата.

"Практиката е започнала в Китай през 1972 година и от тогава близо 100 милиона са последователите й по света. Първоначално е приета много добре, тъй като развива тялото и духа, но впоследствие тогавашния министър-председател почувствал заплаха от влиянието на набиращото скорост учение и затова подложил на репресии всички, които го практикуват.

Притеснението дошло от това, че тези хора са свободни по дух и не могат да бъдат контролирани и мачкани като тълпата. Така тези хора са подложени на преследване, вкарват ги по трудови лагери, измъчвани и изтезавани са много жестоко. Карат ги да работят по 16 часа дневно без заплащане. Голяма част от евтините китайски стоки са изработени именно от тези хора.  Мащабите на това преследване стига до това, че тези хора, които вследствие на тренировките си, имат много здрави тела, те са превръщани в донори банка за органи", разказа Диян. 

Гергана живее във Варна от една година и е сред хората, които медитират с групата, като това и помага да овладява стреса. 

"Това се практикува в много държави, но никъде не е така преследвано", споделя тя. 

Всеки може да се включи в групата, която медитира в Морската градина на Варна или да подкрепи подписката им, когато ги срещне там. 

Фалун Дафа, познат и като Фалун Гонг, е духовна практика, която милиони по света избират да бъде част от живота им. Произхождаща от будистката традиция, практиката се състои от два основни компонента: самоусъвършенстване чрез изучаването на лекции и плавни упражнения с медитация.

Системата от вярвания на Фалун Дафа предлага възможността за духовно израстване чрез дисциплина в практиката. Ученията насърчават начинаещите да изоставят нездравословни привързаности, докато се стремят да съобразят живота си с основополагащите качества на вселената: Истинност, Доброта и Търпение.

Хората, които практикуват Фалун Дафа, често откриват, че той променя живота им. Мнозина подобряват удивително здравето си, придобиват повече енергия и яснота на съзнанието, а стресът им намалява. Нещо повече – много практикуващи са открили във Фалун Дафа дълбоко удовлетворяващ духовен път.

Първоначално Фалун Дафа се преподава в Китай от г-н Ли Хонгджъ, учителя (или "майстора“, в съответствие с азиатските традиции) на практиката. Днес Дафа вече се практикува в над 80 държави, а ученията на г-н Ли са преведени на над 40 езика.

Основната философия на Фалун Дафа е представена в книгата "Джуан Фалун“. Тя е достъпна онлайн безплатно на тази уебстраница и може да бъде закупена от книжарниците. Упражненията и медитацията могат да бъдат усвоени чрез връзките в "Контакти“ (по-долу) или чрез видеата на този сайт.

Фалун Дафа се преподава безплатно и е достъпен за всички.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2021 г.
0
 
 
И тия ги пере съчмата у главата-кукурукувци.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: