Появиха се кадри от МВР операцията на АМ "Тракия"

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (1)
12:24 / 03.07.2023
946
От сутринта са направени проверки на 20 автобуса и тежкотоварни автомобила, като не са установени проблеми и нарушения. Това заяви гл. инспектор Йордан Милушев, началник сектор "Пътна полиция ", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Както по-рано ви съобщихме, днес се провежда специализирана операция по метода "широкообхватен контрол" в района на 155 км, посока Бургас, на автомагистрала "Тракия", за времето от 10 ч. до 13 ч..

Проверките, насочени предимно към товарните автомобили и автобусите, се осъществяват съвместно от екипи на ОДМВР-Пловдив, Областно пътно управление, ИА Автомобилна администрация, АПИ и Агенция Митници.

Ще се гледа за наличие на винетни такси, превоз на рискови стоки и като цяло към контрола на този вид средства, които са голям участник в пътното движение.

За миналата година от 802 катастрофи 102 са с участие на тежкотоварни автомобили и са завършили с 4 починали и ранени 108.

От началото на годината са възникнали 337 катастрофи от тях 37 са с участие на товарни автомобили и автобуси - 2 са загинали и 44 ранени.

Това е първата акция в Пловдив, утвърден е график до декември месец, като са определени 6 дати за подобна операция. Местата са предварително определени, така че да се обхванат и съседните на магистралата пътища. 

На въпрос какво ще стане, ако попаднат на мигранти на магистралата, инспектор Милушев каза, че могат да реагират мигновено, тъй като са обезпечени с техника и автомобили.

Повече вижте във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Каква заплата получава един евродепутат?
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).