Правителството прие проект за инвестиционен разход в сферата на отбраната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:14 / 02.11.2022
405
Министерският съвет на Република България на основание чл. 22, ал.2, т.11а от ЗОВСРБ прие решение за приемане на проект за инвестиционен разход "Придобиване на 324 мм самонасочващи се торпеда А244 Mod.3 за тритръбен апарат В 515/3 за многофункционалните модулни патрулни кораби".

Документът е разработен в съответствие с чл. 27, т.8а от ЗОВСРБ като в него са представени необходимостта от придобиване на торпеда А244 Mod.3 и прогнозните финансови средства, необходими за реализация на проекта, съобщиха от правителствената информационна служба.

Торпедата са основно въоръжение на корабите, които се придобиват по сключения през 2020 година договор с предмет "Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“. Патрулните кораби са основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на ВМС.

Защитата на морския суверенитет от подводен противник се осигурява изключително ефективно чрез използване на торпеда, чиято зона на въздействие позволява бързо и точно противодействие на заплахи от подводници в националните морски пространства и има сдържащ ефект по отношение на потенциалните агресори. Торпедата са основно средство за поразяване на противниковите подводници.

С реализацията на проекта ще се осигури боеспособността на новопридобиваните кораби и ефективното им използване както в национален, така и в съюзен формат. Това ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица!
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет н...
Важно съобщение преди голямото пътуване за предстоящите празници
Ще върнат ли казармата у нас?
"Алтернативния данък" за гъбите и трюфелите остава, а нулевата ст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).