Предположение: Горивото ще поскъпне с жълти стотинки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:58 / 17.09.2019
785
Ситуацията е извънредна за петролния пазар. Това е едно поскъпване с 12% за една нощ. Не е ясно за колко време ще е възстановено производството. Ще има повишаване на цените на горивото и у нас. Това заяви в ефира на "Нова тв експертът Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

"Бързо ще се случи вдигането на цената, но не мога да кажа точно с колко. Предполагам, че ще е нещо в рамките на жълти стотинки. В този случай всички реагираха мигновено. Вчера наблюдавах цените на плацовете, те се вдигат много бързо. Пазарът обаче реагира по начин, който счита за нормален, когато има риск. Ние не знаем какво ще се случи", добави експертът. 

"Със сигурност нещата в един момент ще се нормализират. Пазарът на петрол зависи от търсенето и предлагането, тъй че отново ще дойде балансът. Голяма част от страните, в които се добива суровият петрол, са рискови. Опасността не е преминала. На други места може да се случи същото и пазарът се страхува от това", заяви той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).