Премиерът: Няма да вляза в коалиция с БСП и ДПС, това ще е смъртта на ГЕРБ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:58 / 24.12.2012
990
ГЕРБ няма да влиза в коалиция нито с ДПС, нито с БСП. "Те са всеядни партии, който се е допрял до тях, отива в историята.", каза Бойко Той заяви, че Костов работи за връщането на тези две партии на власт. В предаването "Всяка неделя" премиерът даде характеристика на някои опозиционни лидери. За Бойко Борисов Доган е най-добрият български политик. Но след тази оценка премиерът изстреля почти от упор: "Не може да правим коалиция с него, това ще е смъртта на ГЕРБ". Той припомни до какво е довело Станишев правителството на националното спасение с мандата на Доган - размила се е отговорността. "Няма да вляза в ондурма с ДСП и в коалиция с БСП, те са всеядни партии. Който се е допрял до тях заминава в историята", категоричен бе Борисов.

Премиерът направи комплимент и на лидерката на партия "България на гражданите". "Кунева е европейски човек, професионалист. Може много да помогне на България", посочи той. Но не се поколеба да каже, че главата ще и изядат кръговете, които стоят зад нея. Той пряко визира Даниел Вълчев, който осем години е бил вицепремиер и се нарича ново лице на България. "Ние сме на три години и вече сме остарели. Малко кумува срама...", разгорещи се Борисов.

Борисов засвидетелства уважение към Симеон Сакскобурготски. Но според него царят е допуснал груба грешка, като е послушал известен адвокатски кръг. "Историята не може да му го прости", каза Борисов и припомни, колко много хора са му вярвали.

Министър председателя бе категоричен, че не той, а Костов е ликвидирал СДС. "Костов ръководеше и ДСБ и СДС. Той е голяма класа", изчетка синия лидер Борисов. Но после хвърли и бомбата: "Костов иска да върне БСП и ДПС на власт. Това му е целта.". Според него с двата си процента Иван Костов разединява дясното не от сега. Той цитира статия на вестник "Работническо дело" от преди години, в която синият лидер разсъждава как да оцелее БКП, след като в България се появят други партии и движения.

Източник: Блиц


Виж коментарите (0)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).