Премиерът: Стотици работни места след завършването на АМ "Тракия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
13:15 / 29.07.2017
2492
"Хемус" е най-важното нещо за Северна България и трябва да бъде направена. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна. "С въвеждането и на ТОЛ системата догодина мисля, че финансирането е осигурено. Хубава ни е България, но точно по средата планината много трудно се преодолява. Нямаме избор", посочи Борисов. Според него ще се положат всички усилия да бъдат свързани София и Варна. 

"България страда в момента, страда изключително много за работници. Преди няколко дни се срещнах с работодателските организации и всичките те изпитват изключителна нужда от кадри в сферата на туризма и обслужването, в металургичната промишленост", коментира премиерът. 

"В момента съм оптимист. С президента Макрон няколко пъти в последния месец се срещахме. На всяка среща съм използвал времето да му разказвам и да му говоря за това, което става на Балканите, с нашите съседи в Турция. От другата страна на Черно море, ако тръгнете направо, ще стигнете до Крим по морето", допълни Борисов. 

По думите му на 24 август френският президент ще дойде в България, за да може сам да се убеди и да види това, което сме постигнали и това, което искаме да постигнем. "До края на годината съм убеден, че и г-жа Тереза Мей ще дойде и след изборите в Германия през септември, канцлерът, който бъде избран, също ще дойде в България. Марияно Рахой очаквам да дойде. Мисля, че l края на август или септември ще дойде и премиерът на Полша. Имаме десетина посещения в България на важните хора, които да ни подпомогнат във всички процеси", съобщи Борисов.

"Вчера открихме в Ямбол най-големия разпределителен център на "Лидл" за България", каза още той. По думите му това е една огромна инвестиция. "Като пътувах нататък, си спомнях, само преди 2 години, какви критики отнасяхме за магистрала "Тракия". Асфалтът не се ядял, нямало бензиностанции. Вчера ги броих - 15-20 чисто нови има от двете страни с цели центрове вътре. И веднага - нови заводи, центрове, стотици работни места", посочи премиерът.

Виж коментарите (9)

Още по темата (104):
29.03.2024 Багерите се връщат на АМ "Хемус"
25.10.2023 Борисов с важен коментар за строителството на АМ "Хемус"
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
11.03.2023 Гл. секретар на МВР: В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс, който не е ползван по предназначение
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).