Президентът Радев: Политици, които ни тласкат към войната, дължат отговор чий интерес обслужват

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:46 / 07.10.2022
717
Вече ясно заявих, че ще предоставя на партиите достатъчно време, така че те да обсъдят принципите и приоритетите около, които те да се обединят, така че да се излъчи управленско мнозинство и правителство. Очаквам да не забравят, че на първо място трябва да поставят интересите на българските граждани. Изключително важно е да имаме парламент. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев от Прага. 

Държавният глава коментира отправените днес критики към енергийния министър Росен Христов от страна на "Продължаваме промяната".

"Нека се обосноват. Той също има да каже доста странни неща за предишни правителства. Може да каже много неща", лаконичен бе Радев. 

Президентът бе категоричен, че "Демократична България" бърза да тласне страната към войната с предложението си за военна помощ за Украйна. 

Изумително е, че на фона на икономическата и енергийна криза в цяла Европа "Демократична България" бърза да тласне страната ни във войната още преди да е свикан парламент. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО работаха и за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на този формация щеше да бъде различна. За мен е трудно за вярване, че ръководството на коалиция, която претендира за демократичност и за право в политиката може да си служи с такива откровени лъжи и манипулации", 

Радев обясни, че е подписал декларацията, с която отхвърля присъединяването на Украйна към НАТО с пълна убеденост.

"Това означава война НАТО-Русия. Аз ще продължа да бъда отговорен към българските граждани и като президент и върховен главнокомандващ ще работя срещу въвличането на България във войната", категоричен бе той. 

"Трябва да гледаме изключително сериозно на този въпрос и политици, които тласкат България към война, независимо дали от невежество или корист, дължат отговор на българите, чий интереси обслужват", подчерта той. 

Нели СТАВРЕВА

Виж коментарите (0)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).