Президентът: Успехът ни е възможен, ако мислим за държавата не с хоризонта на мандатите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:35 / 01.01.2011
1309
Успехът ни е възможен, ако се осъзнаем като нация, която не е заложник на миналото; ако мислим за държавата си не с хоризонта на мандатите, от избори до избори, а вдигнем погледа и си поставим по-амбициозни цели. Това се казва в новогодишното обръщение на президента Георги Първанов по повод Новата 2011 година.

Успехът ни е постижим, ако в духа на националната традиция и на европейската политика подкрепим хората на духовността; тези, които могат да бъдат двигатели за постигането на голямата цел за "икономика и общество на знанието". Късметът може да ни споходи, ако подкрепим и предприемчивите и им дадем шанс да излязат по-силни от кризата, каза държавният глава.

Успяваща България означава справедливо и солидарно общество; означава повече мисъл и грижи за бедните, безработните; за всички онези, които не могат да правят планове за годината, защото живеят за днешния и в неизвестност за утрешния ден, заяви държавният глава.

"Новогодишната нощ ни изпълва с радостни очаквания и добри чувства. Иска ми се да вярвам, че ще запазим и пренесем напред тази добросърдечност, която като дебелите преспи на януарския сняг ще покрие грубостта, озлоблението, враждебността. И тогава може би няма да гледат на нас като на най-тъжното място на света", каза още президентът Георги Първанов.

В новогодишното си обръщение президентът Георги Първанов пожела: "Мир, стабилност и сигурност на държавата ни; на институциите - разум и отговорност, идеи и действеност за доброто бъдеще на България. Да укрепваме националното си самочувствие и достойнство, да разширяваме доверието между нас и нашите съюзници, партньори, приятели, съседи!".


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).