Президентът с нова атака срещу правителството на Борисов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:34 / 16.06.2020
1806
Всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона ще го обявя в указания от конституцията срок, заяви държавният глава Румен Радев по повод промените в Закона за МВР и създаването на структура, която дублира дейността на НСО. "Този закон трябва да потвърди, че отговаря на критериите, които изброих. Според мен той не отговаря", посочи още Радев.

В отговор на въпрос дали ще наложи вето, Радев още веднъж посочи, че ще обяви решението си в срок: "До 22 юни ще има подробни мотиви. Това не е удар към мен, а към държавността", каза още Радев, цитиран от БГНЕС.

"И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива наши пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това. Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари", заяви президентът Радев по повод подкрепата за ПИБ от страна на държавата.

Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок не винаги води до трайни решения, каза още Радев. Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон, каза още Румен Радев пред медиите на полигона в Доброславци, където наблюдава тренировки на НСО. Нямам официално потвърждение на поканата за парада в Москва, каза още Радев.

Той посочи, че не може да рискува да попадне в карантина и изолация след едно такова посещение. Президентът определи като “въпроси от кухнята на коалицията" напрежението между коалиционните партньори. Очевидно бъдещето, което ни очаква, е все повече България да се управлява от проблемни коалиции. Трябва да търсим изход от този модел, добави още президентът.

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на излезлия аудиозапис е меко казано необичайно. Този запис е груба, брутална атака срещу парламента и нашето европейско развитие, каза още държавният глава, отбелязвайки, че скандалите зачестяват. Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва да бъде установен и наказан, посочи още Радев и добави: "Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).